Chrome tarayıcıya VPN ekledikten sonra çıkan "proxy izin istiyor" uyarısı nedir?

0

Bugün Chrome mağazasından ücretsiz bir tane VPN buldum ve Chrome'a ekle dedim. Bilgisayarda oyun oynadıktan sonra bilgisayarı uykuya aldım ve yaklaşık 1 saat sonra Chrome'u tekrar açınca yeni sekme ekranı yerine adsız diye bir sayfa çıktı ve ekranda "proxy izin istiyor" diye bir kutucuk çıktı (proxy ismi çok karışık bir site) ve altta bir şeyler yazabileceğim küçük bir alan vardı. Bende virüs olabileceğini düşünüp hemen kapattım, yardımlarınızı bekliyorum. 

eneskerem eneskerem (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    "Proxy izin istiyor" demesinin sebebi, VPN'nin internet bağlantınızla oynamak istemesidir. Yani sizi Chrome kullanırken farklı bir ülkenin sunucularına bağlamak için izin istiyor diyebilirim. Eğer eklediğiniz VPN uygulamasına güveniyorsanız bu izni verebilirsiniz. Ama her VPN uygulaması güvenli değil bunu da unutmayın.

    Chrome'a eklemek için önerdiğim VPN uygulamaları şunlar:

    1. Betternet
    2. ZenMate
    3. DotVPN
    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • ama şimdi farkettim o karışık proxy için kullanıcı adı ve şifre istiyor neden?? eneskerem 6 yıl önce
    • Genelde VPN kullanırken kullanıcı adı ve şifre istemez. Ama eğer VPN'nin size tanımladığı IP adresi Google tarafından kara listeye alınmışsa bir şekilde, kimlik doğrulaması amacıyla isteyebilir. Daha önce hiç başıma gelmedi ama tahminimce böyledir @eneskerem omercik 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol