class not registered. you need the following file to be installed on your machine msstdfmt.dll

0

Visual Basic 6.0 ( 2010'dan önce çıkmış) editörü ile yaptığım program Windows 10'da resimdeki gibi hata verdi.

Hata şu: class not registered. you need the following file to be installed on your machine msstdfmt.dll

Visual Studio 2010 ile yaptığım taktirde Windows'un diğer 7 / 8 /  hatta XP sürümünde özellikle istediği .dll dosyası gerekmeden çalışır mı?

Visual Studio 2010 (Visual Basic) ile yazdığım program Windos'un eski sürümlerinde hatasız çalışır mı?

 

class not registered

muvel muvel (332)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    msstdfmt.dll dosyası Microsoft Data Formatting Object Library 6.0 (SP6)'ya ait bir dosya. Eğer kurulum yaptığın sistemde Microsoft Data Formatting Object Library  yüklü değilse veya msstdfmt.dll dosyası yoksa bu hatayı alırsın.

    Visual Basic 6 bazen bu tür bağımlılıklara ihtiyaç duyar. Uygulamanda CheckBox, ComboBox, Image, Label, ListBox, PictureBox, TextBox, ImageCombo, MonthView, DTPicker, Calendar, DataCombo, DataList, DBCombo, DBList, MaskEdBox, RichTextBox kontrollerinden biri varsa Microsoft Data Formatting Object kütüphanesine ihtiyacın var demektir.

    Visual Basic 6.0 1998'in ortalarında çıkmış bir sürüm yani 20 senelik eski bir sürüm. Şuan Visual Basic 15.X sürümü mevcut. Aldığın hatada msstdfmt.dll dosyasını uygulamana gömsen bile Windows 10 gibi güncel işletim sistemlerinde bu tür sorunlar yaşarsın.

    Visual Studio 2010 ile yapardan .Net ile yapmış olacaksın. .Net bileşenleri günümüzde işletim sisteminin bir parçası olarak geliyor (.Net Framework'ler) bu sebepten sorun yaşamazsın.

    Tavsiyem uygulamanı daha güncel bir dil ile yazman. Visual Basic ile de geliştirebilirsin yine bu fark etmez. Yeterki Visual Studio 2010 ve üzeri bir ortamda geliştir hatta Visual Studio 2017 Community ile geliştir. Zaten ücretsiz bir IDE.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol