CMD kendi kendine açılıyor. Nasıl düzeltirim?

0

Bilgisayarımda belli zaman araklarında cmd açılıp '...\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\ssthgdvi\driivuwv.exe' Windows tarafından bulunamıyor." hatası verip kalıyor. Pencereyi kapatınca bir süre sonra tekrar açılıyor. Bunun nedeni nedir.

alfacore alfacore (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Görev Yöneticisi "Başlangıç" sekmesi altından programın başlamasını iptal et, devre dışı bırak (Hangi program olduğunu bilmiyorsan deneme - yanılma yoluyla bulabilirsin ve zaten orada başlangıçta çalışması şart olmayan bütün programları iptal edersen iyi olur).

    Veya sistemi hata öncesi bir zamana geri alırsın:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Edit:

    Daha sonrada sistemi virüs ve zararlılar için tararsın:

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Zemana AntiMalware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    AdwCleaner nedir.nasıl kullanılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      driivuwv.exe dosyası arastgele bir ada sahip virüs ya da zararlı yazılıma ait gibi görünüyor. Bu da bilgisayarına virüs bulaştı anlamına gelir. Çözüm tavsiyem bilgisayarı virüs taramasından geçirmen. Bunun için Malwarebytes anti-malware kullanabilirsin:
      Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

       

      alattin alattin (16999)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Haklı olabilirsin @alattin Hatta büyük ihtimalle bu böyle. Bu exe'yi Google'da bende araştırdım ve herhangi bir bilgiye rastlamadım. Hiç aklıma gelmemişti virüs olabileceği ama herhalde öyle. Fakat "bulunamadı" mesajıda düşünülürse virüs silinmişte olabilir. Bence Sistem Geri Yükleme yine yapılabilir ama daha sonra mutlaka virüs taramasıda yapılmalıdır. Bunun için mesajıma bende bazı antivirüs (antimalware) programları ilave ediyorum. Gerekirse onlardanda faydalanabilirsin @alfacore temmuz 6 yıl önce

      0

      Bilgisayarına %99 ihtimalle zararlı yazılım bulaşmış. Bu konuda benimde tecrübem var. Bulunamadı hatası hiç almamış olsam da böyle karışık, saçma bir isimde olan dosyalar genelde zararlı yazılımlardan bulaşıyor.

      Ek olarak GridinSoft Anti-malware programını da kesinlikle öneririm. Ne zaman bilgisayarıma zararlı yazılım bulaşsa GridinSoft imdadıma yetişiyor. Alanında en başarılı yazılımlardan birtanesidir.

      GridinSoft Anti-Malware nedir? GridinSoft Anti-Malware nasıl kullanılır?

      omercik omercik (9418)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        İlginiz için teşekkürler. Malwerebytes ile taradığımda tehtit bulmadı. Birde GridinSoft Anti-Malware ile tarama yapıp son durumu buraya yazıcam.

        alfacore alfacore (1)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Çok bir şey anlamamış gibi görünüyorsun yazdıklarımızdan (Bilhassa benimkilerden). Virüs silinmiş bile olsa o belirttiğin hatayı almamak için diğer belirtilenleride yapmalısın (Sistem geri yüklemesi ve / veya başlangıçta çalışan programların yeniden düzenlenmesi, iptali gibi). temmuz 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol