Çoklu ortam denetleyicisi hata.

0

Çoklu ortam video denetleyicisi ve Çoklu ortam denetleyicisi aygıtlarımda hata gösteriyor. Nedir bu çoklu ortam denetleyicileri ve güncelleme, sorun giderme sonucu düzelmiyor.

pdr50 pdr50 (15)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Şunu yaparak deneyebilirsin :

    Bilgisayarım-sağ tıkla- Özellikler>Donanım>Aygıt Yöneticisi  buradan kontrol edip neyi yüklemen gerektiğini görebilirsin, Başında soru işareti görünen ne varsa onlara ait yüklemeyi yapmalısın soru işareti olanlara sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir seçeneğini seçip sürücülerini yükleyebilirsin sürücler yüklendikten sonra veya güncellendikten sonra sorunun ortadan kalkacaktır.

     

    Eğer sorunun düzelmezse ek bilgi : Aygıt yöneticisinde sarı soru işareti olan çoklu ortama çift tıkla açılan pencereden sürücüleri güncelle seçeneğine tıkla bu arada TV veya ses veya anakartın veya mpeg kartın sürücü CD lerini tek tek takarak ve güncelle diyerek gerekli sürücünün yüklenmesini sağla. Bir de bazen sürücü yüklenmesi gereken program içerisindedir. Yani çoklu ortam sürücüleri ve anakart sürücüleri CDlerinin içindeki ses veya video ile ilgili programları da makineye yükle.

    veysi2023 veysi2023 (149)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Çoklu ortam denetleyicisi genelde Ses kartı gibi donanımlara ait bit tanımlama. Şunu yapar mısın?  Bu donanımları sağ tuşla tıkla ve özelliklerine gir. Daha sonra Ayrıntılar sekmesine tıkla. Özellik bölümünden donanım kimliklerini seç. Alt ölümde çıkan 

      HDAUDIO\FUNC_01&VEN_8086&DEV_280B&SUBSYS_80860101&REV_1000
      gibi verileri sağ tuşla tıkla ve kopyala. Sonra da buraya yapıştır.

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol