Çökme halinde Windows 10'u nasıl sıfırlayabilirim?

0

Windows 10'da çalışırken bilgisayarı sıfırlayabildim fakat sorum şu;

olası bir çökme halinde Windows 10'u başlatamaıyorum,diyelim, bilgisayar açılışında sıfırlamak mümkünmü, hangi tuşu kullanmalıyım laptop markam acer.

 

muvel muvel (332)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    O gibi haller için önceden hazırlıklı olunmalı, daha problem ile karşılaşmadan bunun tedbirleri alınmalıdır.

    Elinin altında bir windows yükleme medyası (DVD veya flash bellek) bulundurursun. PC'de yüklü bulunan işletim sistemiyle aynı sürüm ISO dosyasından oluşturulmuş bu windows yükleme medyası aynı zamanda bir kurtarma aracı, sistem kurtarma medyasıdır. Bahsettiğin gibi zor durumlarda PC'yi bu kurtarma medyası ile başlatarak -ön yükleme sonrası- sistem kurtarma araçlarına ulaşırsın (Sorun Gider> Gelişmiş). Buradan sistemin onarımını gerçekleştirip windowsun yeniden açılmasını sağlayabilir yada windowsu sıfırlayabilirsin.

    Yada üçüncü parti bir yazılım kullanarak bir sistem imajı alır ve sistemin bozulduğu ve hatta bahsettiğin şekilde hiç açılmadığı hallerde bu yazılımın  daha önce oluşturulmuş bootable medya aracı (Flash bellek yada CD'den oluşturulabilir) sayesinde sistemi imajı aldığın günlere aynen geri yükleyebilirsin. Bu şekilde imaj aldığın sırada mevcut olan sistem tüm çalışır programlarıyla ve kişisel ayarlarıyla geri alınmış olur.

    Bu imaj alma programlarından en  çok bilineni ve en başarılı olanı, en yaygın kullanılanı Acronis True Image yazılımıdır:

    Acronis True Image PC'ler için can simitimidir? Acronis True Image ile nasıl imaj (yedek) alınır ve sistem nasıl kurtarılır? (tıkla)

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Verdiğim link yanlış olmuş, düzelttim. Tekrar bakarsın @muvel temmuz 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol