Combofix nasıl kullanılır? Sistem dosyalarını siler mi?

0

YouTube'da da bazı kişiler "Combofix'i uzman olmadan kullanmayın sistem dosyalarını siler" diyor. Sistem dosyalarını silmeden ve bilgisayara zarar vermeden nasıl kullanabilirim? Bu arada Combofix çalıştırınca Avast'ı devre dışı bırakın diyor. Sizce devre dışı bırakmalı mıyım?

birhankg birhankg (21)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer Combofix kullanacaksan yönergelere uyacaksın, başkada yolu yok. Aksini yapacak olursan ya Combofix devam edemeyecektir yada ve dahada kötüsü sistemde problemler ortaya çıkacak, belki bu problemlerden sonra windows dahi çökebilecektir.

    Antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakmalısın ve işlem bitene kadar PC'de herhangi bir işlem yapmayacaksın. 

    Combofix vazifesini bitirdiğinde sana bir rapor sunacaktır, onu mutlaka beklemelisin. Aksi halde sistemin dahi çökebilir.

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • dedikleri gibi sistem dosyalarını siler mi ? peki birhankg 6 yıl önce
    • Benim birkaç kez denemem olmuştu, onlarda öyle bir problem olmamıştı. Ama önce bir sistem geri yükleme noktası oluşturursan iyi olur. Böyle yaparsan istemediğin bir gelişme olursa sistemi geri yüklersin. Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır?: https://uzmanim.net/soru/windows-isletim-sistemli-pc-problemlerinde-oncelikli-cozum-arayislari-neler-olmalidir-ve-nasil-yapilmalidir/69296 @birhankg temmuz 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol