Combofix virüs mü?

0

Bugün bilgisayara bakarken pc baya bi takılıyodu malwarebytesla taradım temiz çıktı combofix yükledim kurulurken 360 security combofixi virüs olarak buldu bu neden olmuş olabilir? İnternette combofix in virüs olduğu hakkında bişeyler duydum ya da combofixe virüs mü bulaşıyormuş ne😃

band band (2)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Combofix virüs değil, tersine ciddi sistem problemlerinde virüs ve diğer zararlı yazılımları bularak temizleyen, ciddi faydalar sağlayan  bir araçtır. Fakat yapısı tarama sırasında sistemi zorlar, dikkatli kullanılmazsa sistemin çökmesine dahi sebep olabilir. 

    Dikkatli kullanılmasından kasıt, çalıştığı sırada PC'de başka bir işle uğraşılmamalı ve hatta klavye ile mouse'a bile dokunulmamalı, taramanın tamamlanmasını sabırla beklemelidir. 

    Antivirüs programların bir çoğu Combofix'i bu yapısal özelliklerinden (işletim sisteminin temeline müdahale eden yapısından) sebeple virüs olarak görebilmektedir. Bu sebeplede antivirüs programlarının Combofix çalıştırılması sırasında kapalı/devre dışı tutulması iyi olur. Aksi halde işletim sisteminde ciddi problemler meydana gelebilir.

    Fakat her ihtamili düşünerek -diğer download'larda olduğu şekilde- Combofixi güvenilir sitelerden download etmeye özen göstermeli, bu hususta dikkatli olunmalıdır.

    Özet olarak; Combofix virüs değil tersine önemli bir zararlı yazılım temizleme aracıdır. Fakat kullanılmasında bilinçli ve dikkatli olunmazsa sisteme virüslerden daha fazla zarar verebilir. Azami dikkat gösterilerek kullanılmalıdır.

    Ek olarak; Combofix her problem anında rastgele kullanılmamalı, ciddi problemlerde ve diğer çözüm gayretlerinin fayda vermediği şartlarda kullanılmalıdır.

    Combofix nedir? Combofix nasıl kullanılır? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Combofix virüs Değil Tavsiye edilen bir program değil neticede Sistem dosyalarını zararlı algılayabiliyor kaldırdığında sıkıntı çıkabilir  zarar verebiliyor kullanılma taraftarı değilim

       

      candan candan (4301)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Combofix diğer arkadaşların da dediği gibi virüs değildir. Fakat antivirüs yazılımı da değildir. Kötü amaçlı yazılım temizleme aracıdır. Bilinen bazı virüsler için etkilidir.

        Antivirüs ya da bu tür virüs temizlik araçlarının birbirini virüs olarak tanımlaması "False possitive" olarak adlandırılır. Hatalı yanlış teşhis olarak adlandırılabilir. Bu zaman zaman karşılaşılan bir durumdur.

        murat murat (12492)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol