Comodo Hijack Cleaner nedir, nasıl kullanılır?

1

Comodo Hijack Cleaner nedir?

Comodo Hijack Cleaner nasıl kullanılır?

Comodo Hijack Cleaner ne işe yarar?

Comodo Hijack Cleaner programını nereden indirebilirim?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Comodo Hijack Cleaner, Google Chrome, Firefox, Internet Explorer tarayıcılarımıza bulaşan Toolbar, Malware, Browser Hijack gibi tehditleri kaldırmamızı sağlayan tamamen ücretsiz bir program.

    Güvenlik ve antivirüs alanında sunduğu çözümlerle tanınan Comodo firmasının geliştirdiği en yeni yazılımlardan biri olan Comodo Hijack Cleaner ile alakalı bilinmesi gereken en önemli husus, Comodo Hijack Cleaner bir antivirüs programı değil. Bu sebeple sizi virüslere karşı gerçek zamanlı olarak koruyamaz zaten asıl amacı da bu değil, dolayısıyla böyle bir beklentiye girmemelisiniz. Programın amacı daha çok bilgisayara ve tarayıcılara bulaşan Malware, Toolbar, Hijack gibi yazılımları temizlemektir.

    Comodo Hijack Cleaner programı aynı zamanda DNS önbelleğini ve Hosts dosyasını da varsayılan ayarlarına döndürüyor. Böylece bulaşan bir zararlı yazılım, Hosts dosyasıyla oynamışsa o söz konusu tehdidi de ortadan kaldırmış olacağız.

    Comodo Hijack Cleaner nasıl kullanılır?

    1. Comodo Hijack Cleaner indir linkine tıklayarak programı indirin.
    2. Program bir zip arşivi olarak inecek, bunu masaüstüne çıkartın.
    3. Kullandığınız sürüme uygun olan klasördeki chc.exe dosyasını çalıştırın.
    4. Çalıştırdıktan sonra lisans anlaşmasını "I AGREE" butonuna tıklayarak kabul edin.

       
    5. Programın böyle bir arabirimi karşınıza gelecek.

    Buradaki seçeneklerin anlamlarından bahsetmek istiyorum.

    1-) Browsers:

    1. Home Page: Google Chrome, Firefox, Internet Explorer veya Comodo Dragon/Ice Dragon tarayıcılarından birinde ana sayfa olarak ayarlanan sitelerin kötü amaçlı yazılım içerip içermediğini kontrol eder.
    2. New Tab: Yeni sekmede açılan sayfalarda kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol eder.
    3. Extensions: Tarayıcılara eklenen uzantıların zararlı yazılım olup olmadığını kontrol eder.
    4. Search Engines: Farkında olmadan ziyaret ettiğimiz kötü amaçlı bir site, tarayıcımızın varsayılan arama motorunu değiştirebiliyor ve bu da kötü sonuçlara yol açabilyor. Comodo Hijacker Cleaner da varsayılan arama motorlarının zararlı bir siteye bağlı olup olmadığını kontrol ediyor.

    2-) DNS Settings:

    1. DNS Provider: Kullanmış olduğunuz DNS'nin güvenilir bir sağlayıcıdan gelip gelmediğini ve kötü amaçlı bir siteye bağlı olup olmadığını kontrol eder. Eğer kullandığınız DNS, Comodo Hijacker Cleaner programı tarafından tanınmadıysa, Google'ın DNS'lerini kullanmanız yönünde sizi uyaracaktır.
    2. Hosts File: Bilgisayarın 'c:/windows/system32/drivers/etc/hosts' konumunda bulunan Hosts dosyasını olası bir tehdite karşı kontrol edip varsayılan ayarlarına geri döndürür. Örneğin bilgisayarınıza bulaşan bir Malware, google.com'a girmeye çalışırken sizi zararlı bir IP adresine yönlendirmesi için Hosts dosyasıyla oynamış olabilir. Böyle bir durum varsa da Comodo Hijacker Cleaner tespit edip düzeltecektir.

    3-) Browser Shortcuts:

    Masaüstündeki ve başlat menüsündeki tarayıcı kısayollarını tarayıp bir anormallik olup olmadığını denetler. Örneğin masaüstünde, saldırı altında olan bir tarayıcıyı açan kısayol varsa Comodo Hijacker Cleaner programı bunu tespit edecektir.

    Comodo Hijacker Cleaner programıyla bilgisayarı taramak için arabirimdeki Scan Now butonuna tıklayın ve taramanın tamamlanmasını bekleyin. Tamamlandıktan sonra bulunan tehditleri program gösterecek. Tehditleri temizlemek için ise Clean butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol