Core 2 Quad Q8400 Sistemde Sürekli mavi ekran

0

Başlıkta da belirttiğim gibi sürekli mavi ekran almaktayım hatta bu yazıyı yazarken bile mavi ekran verdi açıkcası şu an bilgisayara zaten format atacağım fakat bununla ilgili indirmem gereken windows 10 64 bit sürümünü bile indiremiyorum açıkcası. Kısacası format attıktan sonra aynı durum olur ise ne yapmam gerektiği donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum. RAM test yaptım, HDD test yaptım, BIOS update yapılmış durumda bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar olur ise sevinirim. Son 1 haftadır sürekli araştırıyorum fakat bir çözüm yoluna ulaşamadım ilgili mini dump dosyasını ekte vermeden önce sistem özelliklerini yazayım.

Anakart : Asus p5b Deluxe
işlemci : İntel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz
RAM 6GB DDR 2 800 MHz - 1x1 2 adet Dual kit RAM mevcut.
HDD 120 GB toshiba SSD ve 1 TB WD green seri
Ekran kartı Nvidia GeForce GTX 550 Ti 1GB 128bit
Wirelles ASUS USB -N14 802.11 N USB Adapter.

 

https://www.dropbox.com/s/f8z86iln5lu8uyd/Mini%20Dump.rar?dl=0

darknessksk darknessksk (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Format atmayı düşnüyorsanız önce format atın bakalım belkide hata vermiyecek şimdiden belli olmaz yinede mavi ekran hatası verecek olursa bir kaybınız olmaz genelde mavi ekran hatası driver kaynaklı olabilir diğer uzman arkadaşlarda size cevap yazabilir takipte kalın

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Mavi ekran hataları çoğunlukla donanımsal problemlerden kaynaklanıyor.Bilgisayarınızdaki birçok parça mavi ekran hata vermesine sebep olabilir.Yazılımsal olarak mavi ekran vermesinin sürücüler ile ilgisi olabilir.Sürücülerden kaynaklanabilecek hatalarda genelde ekran kartları, chipset sürücülerinden olabilir.Ancak dediğim gibi donanımsal olma ihtimali çok daha fazla oluyor genelde.

      Yapabilecekleriniz;

      • Bilgisayarınızın onboard ekran kartı girişi varsa harici ekran kartını çıkartın ve onboard ekran kartı ile kullanın.
      • Bilgisayarınızda 2 adet RAM bulunuyor.Tekini çıkartarak tek kullanın ve slotları da değiştirerek test edin.
      • Bilgisayarınızda Power Supply(Güç Kaynağı) yetmemesi bu sorunu verebilir.Daha güçlü bir güç kaynağı ile test etmeyi deneyin.
      • İşlemci ve Ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edin, Sıcaklıkların yüksek olması bu sorunu veriyor olabilir.Çok yakın zamanda işlemci fanının tam oturtulmadığı bir bilgisayar ile karşılaştım.Sıcaklıklar 80-100 derecelerde geziyor ve bilgisayar belirsiz zamanlarda kapanabiliyordu.Sizde buna benzer bir durum yaşıyor olabilirsiniz.
      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Dediklerinizin bir çoğunu buraya yazmadan önce araştırdım ve yaptım ama sonuç değişmedi açıkcası elimdeki malzemelerin 1-2 tanesi hatalı gözü ile bakılırsa hepsinde aynı hata olacağını pek sanmıyorum bunun nedenini araştırdığım halde halen bir sonuç alamadım malesef format attıktan sonra bile durum devam etmekdedir. aynı şekilde restart ve mavi ekranların ardı arkası kesilmemekte sürücülerin hepsi güncel olup hiç birisi başka yerden indirme değildir hepsi kendi sitelerinden doğru şekilde indirme yapılmış durumdadır.Sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum bunun başka bir nedeni var ama anlayamadım kullandığım fan  "XIGMATEK RED SCORPİON II" sistemin ekran kartı veya işlemci sıcaklığı stabil olmakla birlikte ısınma ile ilgili tek bir sorun yaşamadım.asus p5b anakartlarda on board ekran kartı bulunmamaktadır. onun için başka bir ekran kartı taktığımda da sonuç değişmiyor bununla ilgili yardım edecek arkadaşlara simdiden teşekkür ederim.

        darknessksk darknessksk (1)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol