Cpu ısınma sorunu

0

Laptopta aşırı ısınma var tozlandığını zannetmiyorum. Virüs taramasıda yaptım lakin sorun devam ediyor. http://i.hizliresim.com/PY3r56.jpg hatta 120 dereceyi buluyor ne yapmalıyım.

murhan47 murhan47 (4)
9 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Fanların çalışıp çalışmadığını söylememişsin. Laptopun çalışması sırasında fanlar çıkardıkları ses ile çalıştıklarını belli ederler.

    Alt kapağı açarsın. Laptopun arkasında veya yanlarında olan havalandırma filtrelerini -süngeri varsa onuda çıkartarak- güzel bir şekilde temizlersin. Fanların durumunu kontrol edersin, temizliğini yaparsın. Gerek işlemci fanı gerekse metalik soğutucular yerinden oynamışlarmı, vidaları gevşemişmi kontrol edersin. Gerekiyorsa gerekli müdahalesinide yaparsın (Gevşemeleri, yerinden kaymaları önlersin). Sonra kapağı kapatarak yeniden sıcaklık kontrolünü yaparsın. Sonuç alınamazsa bu defa biraz masraf yapmak gerekecektir. İnternet mağazalarından veya bilgisayar teknik servislerinden işlemci için soğutucu macun temin edersin. Yine kapağı açarsın ve dikkatli bir şekilde işlemciyi yerinden sökerek soğutucu macundan fazlaya kaçmamak kaydıyla (bir tırnak ölçüsünde falan) tatbik eder ve işlemciyi yine yerine monte edersin (Üzerinde eski macun varsa mutlaka bu özelliğini kaybetmiş macun temizlenmeli, yenisi ondan sonra tatbik edilmelidir.). Sonra yeniden kapağı kapar ve sıcaklığı kontrol edersin.

    Tüm bu işleri yaparken, mutlaka laptop elektrik bağlantısından ayrılmış ve üzerindeki bataryada yerinden çıkarılmış olmalıdır (Fan çalışması kontrolü için kısa süre güç bağlantısı yapılabilir.).

    En son olarakta laptop için soğutucu bir altlık satın alınabilir ve müsait hallerde bu soğutucu altlık ile beraber kullanılır.  

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol