Crackli Devexpress kullanımı hakkında

0

Merhaba, crackli uygulama kullanımının uygun olmadığını biliyorum maalesef ücretleri çok pahalı olduğu için ihtiyaçtan dolayı kullanmam gerekli.

Bir şirketin lokal ağında(internete çıkışı pfsense ile) vardiya ve araç giriş çıkışını kaydetmek amaçlı bir uygulama yazdım. Ortalama 5-10 makina da kullanmaktayım. Bunu ticari amaçla hiç bir yerde yayınlamadım. Sadece şirkette kendi işimizi görmek amaçlı tasarladım.

Sorum : Devexpress .dll dosyaları dağıtım yapılan kullanıcılarda yakalama şansı varmı. Yani kendi içinde ben crackliyim diyipte bizi birkaç yere ihbar eder mi? Kısaca bu durum şikayet olmadan tespit edilebilir mi? Teşekkürler iyi çalışmalar.

upiq09 upiq09 (1)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Crackli yazılımlar her uygulaman hem de uygulamanın çalıştırıldığı şirket için risk oluşturur. Soruna cevap vermek gerekirse;

    Devexpress.dll dosyasının oluşturduğu trafiği kontrol etmen gerekir.  Internet üzerinden çalıştığı sisteme ait bazı bilgileri (ip adresi, mac adresi vb) bilgileri dışarıdaki bir sunucuya gönderme ihtimali elbette var. 

    Senin uygulamanın dış bağlantısı firewall tarafından engelliyse bu dediğim geçersiz olur.  Daha önce Türkiye'de bu tür lisans denetimleri ABD merkezli Business Software Alliance Incorporation (BSA) tarafıdan yapılıyordu fakat daha sonra 2017 yılında yanlış hatırlamıyorsam çalışma izni iptal edildi ve daha sonra da izin verilmedi. 

    Kısaca yazılımının internete erişmesini engellerse ve birisi şikayet etmezse sorun yaşamazsın.

    alattin alattin (16984)
    10 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol