Crashsender1402.exe nedir? Crashsender1402.exe bir virüs mü?

0

İndirdiğim online oyunun dosyasında, Crashsender1402.exe dosyası bulunuyor. İnternette bu dosya ile ilgili Türkçe doğru düzgün bir kaynak yok. İngilizce yazılarda ise bir kısmı güvenilir, bir kısmı tehlikeli virüs,trojan diyor. Sizce ne yapmalıyım?

maust maust (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Hangi oyun? Eğer Steam'den indirdiğin bir oyun ise trojan, virüs yada çeşitli kötü amaçlı yazılım bulundurmaz.
    CrashSender bildiğim kadarıyla Crash yediğin zaman raporlamana sağlayan bir araç, endişelenmene gerek yok. Eğer zaten virüs olduğundan korkuyorsan Tarama yap olsun bitsin;

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Crashsender1402.exe  dosyasının  Crash Report Delivery Module olma ihtimali yüksek.  Türkçesi  Çökme Raporu İletim Modülü.  Bu aslında ilgili program çöktüğünde rapor hazırlayan ve bunu programı geliştirenlere ileten bir uygulama.  Tek başına çalışan bir yazılım değil. Mutlaka bir program ile birlikte gelmiştir.

      Görev yöneticisinden  Crashsender1402.exe dosyasını sağ tuşla tıkla ve Dosya konumu aç seçeneğini tıkla. Dosya hangi klasörde? Genelde hangi uygulama için çökme raporu oluşturuyorsa o klasörde konumlanır. Virüs ya da trojan olduğunu düşünmüyorum. 

      alattin alattin (16999)
      3 yıl önce cevaplandı

        0

        Crash diğer adıyla hata yani bir uygulama veya herhangi bir şeyin hata raporunu tutan bir program diyebiliriz. Bu uygulamayı kapatırsan bir sorun olmaz kapatmazsanda sorun olmaz fakat bu uygulamayı indirdiğin program yüklemiş ve görev yöneticisinde yani arka planda aktif olarak çalışıp o kullandığın programın hata raporlarını tutuyor. Bu uygulama virüs değil diyemem çünkü bu isme bürünüpte virüs olan uygulamalar var fakat virüste olmayabilir. Virüs olup olmadığını anlamak için tek yapman gereken şey şu, alttaki adımları takip et

        1. Görev yöneticisini aç.
        2. Görev yöneticisini açtıktan sonra Crashsender1402.exe bul ve üzerine sağ tıklayıp dosyasının konusunu aç.
        3. Crashsender1402.exe dosyasının konusunu açtıktan sonra hangi uygulama seçili ise o programı https://www.virustotal.com/gui/ sitesine sürükle.
          • Virüstotal web sitesi çoğu antivirüs programını bünyesinde barındırıyor yani bu antivirüs programları ile senin o siteye gönderdiğin programı o antivirüs programları tarıyor ve hangi antivirüs programı o programı virüs olarak algılıyorsa sana bildiyor yani x antivirüs programı 1 programını virüs aldıladı gibi.
        4. Crashsender1402.exe programını virüstotal sitesine ekledikten sonra kırmızı renkle hangi antivirüs programı Crashsender1402.exe virüs algıladıysa sitenin en başında sana bildirecektir.

        Dilersen bilgisayarını şu antivirüs programlarından biri ile tarayabilirsin fakat virüs olduğunu düşünüyorsan o uygulamanın.

        darkcrak darkcrak (5168)
        3 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol