CSV dosyası içe alırken ederken SQL import Error 0xc02020a1, Error 0xc020902a, Error 0xc0202092 hataları

0

SQL Server'a CSV formatında noktalı virgül ile ayrılmış bir dosyadan veri içe almaya çalışıyorum.  import çalışmaya başladığında sonuç ekranında şu hatalar karşıma geliyor:

 Executing (Error)
Messages
Error 0xc02020a1: Data Flow Task 1: Data conversion failed. The data conversion for column "Oturduğumuz sürece korkular yaratırız  Harekete geçtiğimizde ise korkularımızın üstesinden geliriz " returned status value 4 and status text "Text was truncated or one or more characters had no match in the target code page.".
 (SQL Server Import and Export Wizard)
 
Error 0xc020902a: Data Flow Task 1: The "Source - MotivasyonTemiz_csv.Outputs[Flat File Source Output].Columns[Oturduğumuz sürece korkular yaratırız  Harekete geçtiğimizde ise korkularımızın üstesinden geliriz ]" failed because truncation occurred, and the truncation row disposition on "Source - MotivasyonTemiz_csv.Outputs[Flat File Source Output].Columns[Oturduğumuz sürece korkular yaratırız  Harekete geçtiğimizde ise korkularımızın üstesinden geliriz ]" specifies failure on truncation. A truncation error occurred on the specified object of the specified component.
 (SQL Server Import and Export Wizard)
 
Error 0xc0202092: Data Flow Task 1: An error occurred while processing file "C:\Users\enigma\Desktop\HizliokuyoruzV2\MotivasyonTemiz.csv" on data row 2.
 (SQL Server Import and Export Wizard)
 
Error 0xc0047038: Data Flow Task 1: SSIS Error Code DTS_E_PRIMEOUTPUTFAILED.  The PrimeOutput method on Source - MotivasyonTemiz_csv returned error code 0xC0202092.  The component returned a failure code when the pipeline engine called PrimeOutput(). The meaning of the failure code is defined by the component, but the error is fatal and the pipeline stopped executing.  There may be error messages posted before this with more information about the failure.
 (SQL Server Import and Export Wizard)
 


Defalarca farklı yöntem denememe rağmen başarılı olamadım sorun ne olabilir?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    SQL Management Studio ile import ederken benzer sorunları ben de yaşadım. MAC'de hazırlanmış bir CSV dosyasını import ederken pek çok hata aldım.

    Sorunu şu şekilde çözdüm. Öncelikle CSV dosyasının içeriğini WORD'e  biçimlendirmeler kaldırılmış şekilde yapıştırdım. Daha sonra Word'de farklı kaydet diyerek TXT olarak dosyayı kaydettim. 

    SQL import ekranında veri kaynağı seçiminde  Advanced sekmesdinde her kolon için DataType bölümünü text stream(DT_TEXT) olarak ayarladım.

    SQL CSV import

    Yukarıdaki görseldeki gibi ayarladığımda sorun çözülmüş oldu ve artık Error 0xc02020a1, Error 0xc020902a, Error 0xc0202092, Error 0xc0047038 hataları karşıma gelmedi.

    Daha önce pek çok denememde bir şekilde veriyi import etsem bile karakter bozulmaları yaşadım, Çince benzeri karakterler veritabanına aktarıldı.  Not defteri ile dosyanın karakter kodlamasını Unicode, UTF-8 gibi kodmalar ile kaydetmeme rağmen sorun düzelmemiştir.

    Word üzerinden Farklı kaydet dediğimde karakter bozulmaları da düzeldi.
     

    alattin alattin (16984)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol