Cyberghost VPN Nedir?, CyberGhost VPN nasıl kullanılır?

0

Cyberghost VPN Nedir?

CyberGhost VPN nasıl kullanılır?

CyberGhost VPN güvenli midir?

CyberGhost VPN Ücretsiz midir?

Cyberghost VPN Hızlı mıdır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Cyberghost VPN Nedir?

    CyberGhost bir VPN programıdır.Bilgisayarınız üzerinde sanal ağ oluşturarak, internete dış ülkeler üzerinden girmenizi sağlar.Bu sayede yasaklı olan ve Türkiye'de yavaşlık sorunu olan sitelere daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

    Vpn Programları siz ve karşı taraftaki sunucu ile aranızda bir köprü oluştururlar.Örneğin uzmanim.net sitesine girmek istediğinizde sizin isteğiniz ilk olarak VPN sunucusuna iletilir.Ardından VPN sunucusu sizin yerininize uzmanim.net sitesine girer ve verileri alır.Ardından verileri şifreler ve sonra tekrar size gönderir.Bu şekilde siz uzmanim.net sitesine direkt olarak ulaşmak yerine arada köprü olan VPN servisi ile ulaşmış olursunuz.Bu internet hızınızda biraz gecikme yaşatabilir.Ancak bu gecikmeler çok kısadır ve internette gezerken bunu fazla fark etmezsiniz.Ayrıca bu şekilde internete çıkış yaptığınızda verileriniz gizli kalır ve sizin hangi sitelere girdiğinizi VPN servisi haricinde bilinmez.

    VPN programları genelde şu amaçlarla kullanılırlar;

    • Mahkeme kararıyla yasaklanmış sitelere ulaşıken
    • Türkiye'de yavaş olan sitelere girerken (Örneğin Facebook, Twitter)
    • Bağlantınızı daha güvenli ve gizli hale getirirken

    CyberGhost VPN güvenli midir?

    CyberGhost VPN Dünya'da 5 milyondan fazla insanın kullandığı ve 500 ü aşkın serveri bulunan güvenilir bir VPN programıdır.

    CyberGhost VPN Ücretsiz midir?

    Cyberghost VPN Hızlı mıdır?

    CyberGhost VPN ücretli ve ücretsiz olmak üzere sürümleri mevcuttur.Ücretsiz sürümde sınırlı sayıda server ve ülke üzerinden internete çıkış izni verilir.Ücretli versiyonunda tüm serverlere ulaşabilirsiniz.

    Ancak ücretsiz sürümde günlük kullanıcılar için gayet yeterli seviyededir.Eğer VPN programına ihtiyacınız varsa CyberGhost VPN programını kullanabilirsiniz.

    Cyberghost VPN hangi platformalarda kullanılabilir?

     

    CyberGhost VPN nasıl kullanılır?

    CyberGhost VPN programını birçok platformda kullanabilirsiniz.Bu başlıkta Programın ücretsiz ve Windows işletim sisteminde çalışan sürümü gösterilecektir.

    1. Şu adrese girin ve Free Download diyerek ücretsiz olarak indirin.
    2. indirdiğiniz CyberGhost VPN programını kurun.(Program bilinen kurulum şeklinde basittir)
    3. Programı çalıştırın.Karşınıza Your Real Locaiton altında ip adresiniz ve lokasyonunuzu içeren bir ekran çıkaracaktır.Bu ekranda ilk olarak Simulated Country yazısı altındaki Automatic butonuna tıklayın ve bağlantı yapılacak ülkeyi seçin.(Almanya seçmenizi tavsiye ederim).Seçtikten sonra Ok butonuna basınız.
    4. Ok butonundan sonra tekrar ana menüye döneceksiniz.Ardından server seçmek için Simulated IP Adress yazısı altındaki Automatic yazısına tıklayın ve en az dolu olan serveri seçin.Ayrıca isterseniz Automatic durumunda bırakıp VPN servisinin size otomatik olarak server seçmesini sağlayabilirsiniz.(Not:Ücretsiz versiyonda yıldızsız olan serverler seçilebilir).Seçtikten sonra Ok butonuna basın.
    5. Ülke ve sunucu seçiminden sonra tekrar ana menüye döneceksiniz.ardından Ekrandaki Güç simgesi şeklindeki butonuna basarak VPN servisini başlatabilirsiniz.
    6. VPN servisi ücretsiz sürümü olduğundan karşınıza geri sayımı ekranı çıkaracaktır.1-2 dk süren bu ekranın ardından VPN servisine bağlanabilirsiniz.
    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol