Daha önceden bilgisayarımdan sildiğim dosyaları kalıcı ve kurtarılmaz olarak silmek istiyorum.

0

Daha önceden bilgisayarımdan sildiğim dosyaları geri dönüştürülemez, kurtarılamaz ve görülemez şekilde yok etmek istiyorum. Bunun için çok program var ama bir çoğu mevcut dosyayı silmek için. Ben ise DAHA ÖNCEDEN SİLDİĞİM DOSYALARI, MEVCUT DOSYALARI SİLMEDEN VE KORUYARAK SİLMEK İSTİYORUM. Bu işlemi sağlıklı şekilde yapabileceğim bir programa ihtiyacım var. Yardımcı olup doğru bir program önermenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

avsar avsar (11)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    bilgisayarı satacağınız zaman veya başka birine vereceğiniz zaman  böyle bir işlemde en güzel yapılamsı gerek işlemdir Daha öceden silinen dosyaları hardiskten kalıcı olarak silebilirsiniz programsız nasılmı?

    başlat cmd yazın yönetici olarak çalıştırın cmd yi "cipher /w:C" bu komutu yapıştırın ve entra basın  noktalar oluşmaya başladı ise siliniyordur işlemin bitmesini bekleyin uzun sürer sayfayı aşağı görev çubuğuna alın siz diğer işlemlerinizi yapın kolay gelsicmd komut istemi

    candan candan (4301)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Teşekkür ederim öncelikle. Peki bu işlemi yaptığım zaman sadece boş alandaki silinmiş dosyalar mı yok olacak, yoksa daha önceden sildiğim tüm dosyalar mı ? Ve bu işlem mevcut dosyalarıma zarar vermeden, format vs.gibi bir işlem gerçekleştirmeden mi silinmiş dosyaları yok eder? avsar 7 yıl önce
    • @avsar daha nceden sildiğiniz tüm dosyaları format kalıntıları veya sildikleriniz normal dosyalarınız zarar görmez sadece daha önceden siliinmiş tüm dosyaları silser candan 7 yıl önce

    0

    Böyle senin istediğin şekilde -önceden silinleride kurtarılamaz hale getiren- bir program varmı bimiyorum. Hiç rastlamadım, hiç duymadım. Fakat buna gerek olduğunuda düşünmüyorum. Zaten geçmişte silinen dosyalar süreç içerisinde -sabit diskte üzerlerine yeni kayıtlar ve PC'de yapılan genel işlemlerle- geri getirilemez şekillerde yok olurlar veya yok oldular. Kafaya takmamalısın.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      uzmanim.net'te her şeye çözüm var.

      Pek bilinmez ama CCleaner bu işi yapar: CCleaner nedir? CCleaner nasıl kullanılır?

      Disk üzerinde bir dosya silindiği zaman Windows sadece o dosyaya ait referans bilgilerini siler. dosyaya ait gerçek veriyi silmez. Ta ki bir üzerine yazma işlemi gerçekleşene kadar.

      CCleaner ile daha önce silinen verileri tamamen geri getirilemez halde silebilirsiniz.

      1. CCleaner'ı açın.
      2. Tools (Araçlar) bölümünü tıklayın.
      3. Drive Viper'ı (Sürücü Temizleyici) tıklayın.
      4. Wipe (Yok et): Free Space Only (Sadece boş alan),  Security (Güvenlik):Advanced Overwrite(3 passes)(Gelişmiş üstüne yazma) seçin. Daha sonra hangi sürücülerdeki verileri temizlenecek onu seçin.
      5. Security bölümünde Very Complex en uzun ve en güvenilir işlemdir. Yani bu seçenekle silinirse %99,9 dosyalar geri alınamaz demektir.
      6. Wipe (Yok et) butonuna tıklayın.

      CCleaner bu işlemle birlikte disk üzerinde boş alan olarak kabul edilen alanda gizli olan tüm verileri yok eder.

       

      hakan hakan (15424)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol