Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez hatasının çözümü nedir?

0

Windows Sınama Modunu kapatmak için CMD'ye bcdedit -set TESTSIGNING OFF komutunu uyguluyorum ama komut çalışmıyor. "Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez." hatası veriyor.

Windows 10'da karşılaştığım "Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez" hatasının sebebi nedir? Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez hatasının çözümü var mı?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez hatasının sebebi nedir?

    Windows 10, bilgisayarınızın BIOS'unda Secure Boot seçeneği aktif olduğu için bu hatayı veriyor. Güvenli Önyükleme anlamına gelen Secure Boot özelliği aktifse Boot Configuration Data (BCD) komutuna bazı kısıtlamalar uygulanır. Bunun sonucunda da komutu uygulamaya çalışırken "Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez." hatası alırsınız.

    "Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez" çözümü nedir?

    Hatayı çözmek için BIOS'tan Secure Boot seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekiyor. Anakart ve sistem üreticisine göre değişmekle birlikte her bilgisayarın benzer BIOS arayüzü ve BIOS tuşu vardır. Kendi BIOS'unuza göre aşağıdaki işlemleri yapmalısınız:

    1. İlk önce bilgisayarınızın BIOS'una girin.
    2. BIOS'tan Secure Boot ayarını disabledLegacy Boot Option ayarını da enabled yapın.

    Bu iki işlemi yaptıktan sonra tekrar bilgisayarı normal bir şekilde açın. Bilgisayar açıldıktan sonra "Değer Güvenli Önyükleme ilkesi tarafından korunuyor; değiştirilemez veya silinemez" hatasıyla karşılaşmadan bcdedit -set TESTSIGNING komutunu sorunsuz bir şekilde uygulayabilirsiniz.

    NOT: Söylediğim gibi her bilgisayarın BIOS'u farklıdır. Eğer kendi BIOS'unuzdan Secure Boot seçeneğini bulamadıysanız uzmanim.net'e soru sor linkine tıklayarak bilgisayarınızın modelini ve neyi yapamadığınızı sorun. Sizin için BIOS'tan ilgili işlemlerin nasıl yapılacağını detaylı bir şekilde anlatalım.

    Ek bilgi olarak An error has occurred setting the element data hatası nasıl çözülür? linkine de tıklayabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol