Dell Inspiron 7567 Laptop'um Açılmıyor.

0

Selamlar,

Dell Inspiron 7567 laptopumun içine termal macun sürmek için içini açtım ancak ardından ana karta gelene kadar bu işi beceremeyeceğimi fark edip kapattım düzgün bir biçimde. Ardından legacy boot ile biosunu güncelledim ve hayatıma devam ettim. Ancak ardından bilgisayarı kullanırken "Kişisel bilgisayarınızın şarjı azalmaktadır" uyarısı gelmeye başladı prize takılıyken. Bir kaç gün bu şekilde devam etti, ardından bir sabah bilgisayarı açmaya çalıştım ancak olmadı. Tanıdığm bi bilgisayarcı ile konuştuğumda ise bataryayı çıkarıp güç tetiğine sürekli basmamı ve enerjiyi boşaltmam gerektiğini söyledi. Ardından bataryayı taktığımda bilgisayarım açıldı. Bir kaç gün yine aynı şekilde devam etti, her defasında aynı işlemi yaptım. Bir süre sonra bataryayı çıkarıp sadece prizle devam ettim hayatıma. Sonra sorunun battery biosunda olduğunu düşnüp biosdan battery settingse girip restore settings yaptım. O gün de bilgisayarım çalışmaya devam etti bir kaç gün daha. Sabahında ise bilgisayarı açtığımda pre-boot diye bir şey çıktı ben de bilgisayara sıkıntı çıkaracağını düşündüğüm için kapattım ve bilgisayarı tekrar açtım. O gün de bir sorun yaşamadım fakat ertesi gün hiç açılmamay başladı. Her şeyi denememe rağmen bu sorun çözülmedi. yardımlarınızı beklerim.

Ek olarak iki uzatma kablosu ile bilgisayarı çalıştırıyorum.

Sevgiler

kamivanli23 kamivanli23 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Hiç açılmıyor kavramını biraz genişletmen lazım

    1. Hiç açılmıyor (bilgisayara elektrik gelmiyor, açma - kapama düğmesine basıyorum bir şey olmuyor)
    2. Hiç açılmıyor ( bilgisayara elektrik geliyor, ekrana bazı yazılar geliyor fakat windows açılmıyor)
    3. Hiç açılmıyor (bilgisayara elektrik geliyor, sonra siyah ekranda takılıyor)
    4. Hiç açılmıyor (bilgisayara elektrik geliyor ama ekranda hiç bir hareket olmuyor)

    Eğer bilgisayara hiç elektrik gelmiyorsa, bataryayı da söktüysen, şarj adaptöründe bir sorun olabilir.  Şarj adaptörünü kontrol etmende fayda var. Yakınlarında varsa bir Volt metre ile düzgün gerilim sağlıyor mu kontrol ettir.

    Şarj aletinde sorun yoksa ve bilgisayara hiç enerji gelmiyorsa, bilgisayarı açman ve işlem yapman sırasında bir kısa devre ya da lehim temassızlığına yol açmış olabilirsin.  lehim temassızlığı için genelde sıcak hava uyguluyorlar .  Fön gibi bir aletle bilgisayarın içine hava üfletiyorlar. Bazı durumlarda işe yarayabiliyor. Ben önermiyorum. Yine de yazayım.

    Garantisi varsa mutlaka servise götür.

    Ek:

    Laptop bataryasını çıkar. Şarj adaptörü de takılı olmasın.

    Daha sonra bilgisayar daha sonra bilgisayarı açtığın şekilde yine aç. Aynı yere kadar işlemi tekrar et.  Anakart, devre izlerini gördüğünde gözünle şöyle bir kontrol et.  lehimlerde bir oynama var mı elinle, gözünle kontrol et. Her şey normal görünüyorsa bataryası çıkık bir halde, fişe takılı olmadan bir gün beklet. Böylelikle cihazda biriken bir statik elektrik varsa boşalacaktır.  Bazen kötü topraklama bu tür sorunlara yol açar. 

    Bana sorarsan götürdüğün teknik servis açılmama durumununa bakarak sıcak hava üfleyerek sorunu çözebilirim diye düşünmüştür. Anakartta bir şey eksik gibi bir açıklama dünyanın en aptal açıklaması. 

    Bu yöntemi sen de deneyebilirsin. Bir arkadaşımın başına gelen sorun da tam seninki gibiydi. "İnternetten baktım saç kurutma makinası ile üfletiyorlar sonra sorun çözülüyor" dedi. Ben de ne saçmalıyorsun cihaza zarar verirsin dedim. "Ne olacak ki zaten açılmıyor" dedi. Ertesi gün sırıtarak yanıma geldi. "Açıldı bilgisayar sorun çözüldü, sen de bir şeyden anlamıyorsun" dedi. Böye bir duruma tekrar düşmemek için ben yine de böyle bir çözüm yolu olduğunu yazayım (sorumluluk kabul etmeden)

    Dünyanın en iyi teknik servisi de olsa göz ile bakarak açılmama, enerji gelmeme sorununa "..... ten dolayı açılmıyor" gibi bir teşhis koyamaz. O servise bir daha gitme.

     

    hakan hakan (15394)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Hakan selam, Geri dönüşün için çok sağ ol :) Bilgisayarın güç tetiğine basıyorum hiç bir ekran gelmiyor. Garantisi de yok o yüzden tanıdığımız bir tamiriciye götürdük. Ana kartta bir parça eksik dedi onun için de 550TL fiyat sundu. Ancak bilgisayarın içini hemen açtıktan sonra bu sorun başıma gelmediği için bana saçma bir çözüm gibi geldi. O yüzden buraya sordum. kamivanli23 3 yıl önce
    • @kamivanli23 koşarak o servisten uzaklaş. Anakartta bir şey eksik kadar kötü bir cevap duymamıştım bu güne kadar. Cevabıma bir kaç ek yapacağım. hakan 3 yıl önce

    0

    Hakan selam,

    Geri dönüşün için çok sağ ol :)
    Bilgisayarın güç tetiğine basıyorum hiç bir ekran gelmiyor.
    Garantisi de yok o yüzden tanıdığımız bir tamiriciye götürdük. 
    Ana kartta bir parça eksik dedi onun için de 550TL fiyat sundu. Ancak bilgisayarın içini hemen açtıktan sonra bu sorun başıma gelmediği için bana saçma bir çözüm gibi geldi. O yüzden buraya sordum. 

    kamivanli23 kamivanli23 (1)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Anakartta nasıl parça eksik olabiliyor ? Bence boş yapmış, 600 - 700 TL masraf çıkar. Sen laptobu açarken yanlışlıkla bir yerine bir şey yapmış olabilirsin.

      hydra hydra (3800)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol