Denetimli Klasör Erişimi pasif durumda, gri ve değiştirilemiyor sorunu

0

Denetimli Klasör erişimi seçeneğini kapatmak istediğimde bu ayar üzerinde işlem yapamıyorum. Denetimli Klasör Erişimi gri ve pasif durumda görünüyor.  Denetimli Klasör Erişimi Açık görünüyor fakat kapatamıyorum. Denetimli Klasör Erişimi pasif sorununun çözümü nedir?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Denetimli Klasör Erişimi gibi özellikler Windows Defender ile birlikte gelir. Windows Defender Windows 10 ile birlikte gelen yerleşik bir antivirüs çözümüdür. Denetimli Klasör Erişimi de Windows Defender Güvenlik Merkezi tarafından denetlenen bir koruma özelliğidir.

    Eğer bilgisayarınıza Kaspersky, AVG, Bitdefender, Avast gibi bir antivirüs programı yüklerseniz Windows Defender Güvenlik Merkezi devreden çıkartılır ve dolayısıyla Denetimli Klasör Erişimi gibi özellikler artık kullanılamaz olur.

    Sorunun kaynağı başka bir antivirüs programının yüklü olmasıdır. Eğer Denetimli Klasör Erişimi pasif durumdaysa ve siz bu özelliğe erişmek istiyorsanız o zaman yüklediğiniz antivirüsü yazılımını kaldırmalı ve sadece Windows Defender kullanmalısınız. 

    Denetimli Klasör Erişimi pasif durumda ve açık konumdaysa, başka bir antivirüs yüklüyse bu özelliğin açık durumda görünmesine takılmayın. Bu özellik kullanılamıyor demektir. İlla Denetimli Klasör Erişimi üzerinde işlem yapacaksanız antivirüs programını kaldırın.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol