Denizbank "tüm müşterilerimize 10 GB internet sadece 1 TL" gerçek mi?

0

Twitter'da şöyle bir haber gördüm:

Tüm Müşterilerimize 10 GB İnternet Sadece 1 TL ! Ayrıca katılan herkese 50 Bonus Anında Hediye. denizbank10gbhediye.com 

Bu gerçek mi? Güvenilir mi?

denizbank 10gb hediye

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Denizbank "tüm müşterilerimize 10 GB internet sadece 1 TL" haberi doğru mu?

    Hayır doğru değil. Twitter'da gördüğünüz Denizbank adına yapılan bu "tüm müşterilerimize 10 G internet sadece 1 TL" haberi dolandırıcılık girişimidir ve Denizbank ile gerçekte hiçbir alakası yoktur.

    Her şeyden önce Denizbank bir operatör değil. Size nasıl ve neden 10 GB internet versin? Phishing saldırısı dediğimiz bu tarz oyunlarla sizin banka hesabınızı ele geçirip tabiri caizse soyun soğana çevirmek istiyorlar.

    Bir phishing saldırısında,

    • Sınırlı sayıda
    • Şu tarihe kadar
    • Paylaşan kişilere
    • tüm müşterilerimize

    gibi bir an önce sizi harekete geçirecek cezbedici ifadeler seçilir. Amaç bir an önce istedikleri şeyi yapmanızı zorlamaktır.

    Son zamanlarda phishing saldırıları artmaya başladı. Özellikle dijital bankacılık üzerinden bu saldırıları gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Herhangi bir yerde "denizbank 10 gb internet 1 tl" tarzında haberler görürseniz kesinlikle inanmayın ve linke tıklamayın. Bir kampanya gerçek olsa bile mutlaka onu paylaşan bankanın çağrı merkezini arayıp bilgi alın.

    Phishing saldırılarının işleyişi nasıl oluyor?

    Sosyal medyada kullanıcıları cezbedecek "kampanya, ücretsiz, bedava..." gibi ifadeler kullanılıyor. Fakat gerçekte böyle bir şey yok, reklamın da onu yaptığı iddia edilen bankayla alakası yok.

    Adım adım sizi şu şekilde soyuyorlar:

    1. Haberdeki denizbank10gbhediye.com linkine tıklıyorsunuz. Bu site Denizbank'ın orijinal sitesiyle birebir aynı fakat aslında hiçbir alakaları yok.
    2. Girdiğiniz sahte sitede sizden internet bankacılığı bilgilerinizi girmeniz isteniyor ve giriyorsunuz. Arkaplanda ise girdiğiniz bilgiler saldırıyı düzenleyen kişilerin de eline geçiyor.
    3. Bir sonraki aşamada telefonunuza SMS doğrulama kodu geliyor ve istenen yere giriyorsunuz. Eş zamanlı olarak yine saldırıyı düzenleyen kişiler de gelen SMS'i görmüş oluyor ve asıl internet bankacılığı hesabınıza onlar giriyor.
    4. Daha sonra saldırganlar sizin gerçek denizbank internet bankacılığı hesabınıza giriş yapmış oluyor.
    5. Bir sonraki adımda ilk önce bildirimleri kapatıyorlar ki kendi hesaplarına paraları aktardıkları zaman size bildirim gitmesin.
    6. Daha sonra sizin hesabınızda ne var ne yok her şeyi kendi hesaplarına aktarıyorlar.

    Yani sizi bu şekilde tamamen soyuyorlar. Bundan sonra ne olur, ne olmaz orası bilinmez. Kaybettiğiniz paraları kurtaramama ihtimaliniz çok yüksek. Dediğim gibi sosyal medyada bu tarz haberler görürseniz kesinlikle inanmayın ve hiçbir linke tıklamayın.

    Phishing hakkında daha detaylı bilgi almak ve saldırılardan nasıl korunacağınızı öğrenmek için Phishing nedir? linkine tıklayabilirsiniz.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol