diagcab uzantısı nedir, diagcab dosyası nasıl açılır?

0

diagcab uzantısı nedir? diagcab dosyası nasıl açılır?

hakan hakan (15409)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    diagcab uzantısı nedir?

    .diagcab uzantısı, Windows işletim sisteminde yazılım ve donanım sorunlarını gidermek için hazırlanmış özel dosyalardır. Bir .diagcab uzantılı dosya  Microsoft Support Diagnostic Tool ( Microsoft Destek Teşhis Aracı) tarafından hazırlanır. Bir .diagcab dosyası kendi içinde .cab dosyası barındırır. Bu .cab dosyası da bilgisayardaki özel bir problemi gidermek için tasarlanmıştır.

    Örneğin windowsupdate.diagcab dosyası Windows güncelleştirme sorunlarını gidermek için tasarlanmıştır. Bunun gibi yüzlerce diagcab dosyası vardır.

    .diagcab dosyaları ilk olarak Windows Vista 'dan sonra hayatımıza girmiştir. Yani Windows Vista, Windows XP gibi daha eski sistemler diagcab dosyalarını tanımazlar. Doğal olarak diagcab dosyaları Windows XP'de çalışmazlar.

     diagcab dosyaları nasıl açılır? diagcab dosyası nasıl çalıştırılır?

    Öncelikle diagcab dosyasını çalıştırabilmeniz için Windows Vista ve üzeri bir işletim sistemi gerekir. Windows XP kullanıcıları diagcab dosyalarını açamazlar.  diagcab dosyaları otomatik çalışan programlardır. Bir  diagcab dosyasına çift tıkladığınızda içinde bulunan sorun giderme rutini çalışmaya başlar.  Yani bir diagcab dosyasını çalıştırmak için ek bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

    Diagcab dosyaları profesyonel sorun giderme dosyalarıdır. 

    diagcab dosyası çalışmıyor. ne yapabilirim?

    Eğer Windows XP veya Windows Vista kullanıyorsanız diagcab dosyalarını kullanamazsınız. diagcab dosyaları Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 içindir.

    hakan hakan (15409)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol