Dinoraptzor.org virüsü kaldırma

1

Bilgisayar açıldığında  kısa bir süre cmd  ekranı açılıyor. Daha sonr Chrome tarayıcısı otomatik açılıyor ve Dinoraptzor.org  sitesi açılıyor. Bazende MetaGmae.Org veya dipladoks.org siteleri açılıyor. Bilgisayarı burada önerildiği gibi Malwarebytes ile tarattım ama sonuç alamadım. Bilgisayar her açıldığında karşıma Dinoraptzor geliyor. Bu virüs bi program yüklediğimde gelmeye başladı. Programı kaldırdım. Fakat virüs bilgisayarda durmaya devam ediyor. Dinoraptzor virüsü nasıl temizlenir? Yardım ederseniz sevinirim.

acemiadam acemiadam (220)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Bilgisayar açıldığında cmd açılıyor sonra da Chrome tarayıcısı açılıyorsa Zamanlanmış bir görevin çalışıyor olma ihtimali çok yüksek.

    1. Windows ve R tuşlarına birlikte bas.
    2. Daha sonra karşına gelecek olan çalıştır penceresine şunu yaz taskschd.msc ve enter tuşuna bas.
    3. Görev zamanlayıcı penceresi karşına gelecek.
    4. Görev zamanlayıcı kitaplığını tıkla.
    5. Burada sırayla görevleri çift tıkla ve açılan pencerede Eylemler bölümüne bak. Burada program başlat bölümünde "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application>chrome http://dinoraptzor.org" gibi bir ifade gördüğün görev olacak onu sağ tuşla tıkla ve sil.
    6. Böylelikle dinoraptzor.org için görevi silmiş oldun.
    7. Bilgisayarı yeniden başlat. Tekrardan karşına dinoraptzor.org sitesi gelmeyecektir.

    Son dönemde özellikle Rus kökenli bazı siteler, dinoraptzor.org gibi, bu şekilde görev oluşturarak bilgisarın açılışında  otomatik çalışıyor ve virüs gibi davranıyor.  Aslında bu siteler virüs değil basit ve reklam amaçlı birer yönlendirme sitesi.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

    0

    Merhabalar, Benim bilgisayarımda da aynı http://dinoraptzor.org/ ve geumpa.com virüsü vardı. Sayenizde dediklerinizi yaptıktan sonra gitti.Sorunum  çözüldü ben teşekkür ediyorum. Ancak önceden şüphelendiğimde belirli vakitlerde açılıyordu. Kim komuta aldı bilmiyorum ama her 45dk. da bir komutunu gördükten sonra şok oldum. Sorunum çözüldü adamın dibisiniz, hammaddesisiniz. BETON YETMEZ! :D.

    kullanici492334 kullanici492334 (1)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol