Disk %100 çalışma sorunu nasıl çözülür?

0

arkadaşlar bilgisayarım hp i5 işlemcili hdd li eski bir bilgisayar geçenlerde bilgisayarla işim oldu ama nasıl bir bilgisayar resmen yaşlanmış. bende dedim biraz hızlandırayım virüs taraması felan derken pc iyice gitti en son recovery yapıp fabrika ayarlarına çevirdim. şimdi yine aynı yüzde 100 hatasu var yine yavaş hd tune ile disk bozuk mu diye baktım değil. herhangi donanımsal arıza için hp nin kendi yazılımıyla arama yaptırdım oda temiz çıktı ben ne yapabilirim?

mehmetokatar mehmetokatar (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Bunları denersin:

    Microsoft Compatibility Telemetry nasıl kapatılır? (tıkla)

    %100 Bellek Kullanımı (tıkla)

    Ve;

    CHKDSK taraması yapılır:

    Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

    CHKDSK taraması nasıl yaparsın:

    Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

    Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

    Sonrada virüs taraması;

    Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    Zemana AntiMalware nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

    AdwCleaner nedir.nasıl kullanılır? (tıkla)

    Sistemde yüklü antivirüs programıyla taramada yapılmalıdır.

    Hala problem çözülmezse başka bir sabit disk temin edebilirsen denemek için ona sistem yükler ve oradaki sonuçlara bakarsın.

    Aklıma gelen çözümler bunlardır.

    Kolay gelsin.

    Edit: Bu arada donanım sürücülerinide gözden geçir, hatalı veya tam uyumlu olamayan sürücüler olmasın. Sistemi sıfırladım, sabit diskiminde problemli olmadığını düşünüyorum diyorsun. Öyleyse problemlerin düzelmemesinde donanım sürücülerinin uyumsuz (veya kısmi uyumlu) olabileceğide akla gelmelidir.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Kullandığınız işletim sistemi nedir? Windows 10 ise sık sık güncellendiğinden arka planda %100 diske ulaştırıyor çoğu zaman. Bu sıfır alınan harddisk ve makinada bile oluyor. 

      Ayrıca diğer işletim sistemlerinde de güncelleme veya herhangi bir arka plan işlemi bunu yapabilir. 

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Windows 8.1 kullanıyorum mehmetokatar 6 yıl önce
      • %100 disk sorunu belli bir süre sonunda düzeliyor mu? Ayrıca güncellemelerinin yüklenip yüklenmediğini kontrol edebilir misiniz? Üstteki @temmuz hocamın önderdiği temizlik programlarından sonra sorun devam ederse, sorun güncelleme kaynaklı olabilir. ismailsarp 6 yıl önce

      0

      disk taraması yaptım. dediğiniz bütün programlarla taramam yaptım. windowsun güncellemeelerini yaptım. kaspersky intenet security premium ile tarama yaptım yok olmuyor. disk bulamadığım için denemedim. windows 8.1 kullanıyorum. sürücü güncelleştirmelerini denemedim onu tam anlamadım temmuz hp nin sitesinde sürücüleri güncellerştir diye bir yer var onları indirip kurmam mı gerekiyor ? 

      mehmetokatar mehmetokatar (1)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        Windows da dahil olmak üzere artık günümüzdeki yazılımlar SSD'li sistemlere göre optimize ediliyor. Anlattığına göre bilgisayarın eski ve HDD kullanıyorsun. Disk %100 hatası alman bence normal senin sistemine göre. Farklı bir işletim sistemi (Windows 7 tavsiye ederim) kurarak denedin mi? 

        omercik omercik (9418)
        6 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol