Disk formatlama hatası!!!

0

Her türlü programı denedim ama hep hata alıyorum!!!

ahmetburak ahmetburak (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    disk formatlamak için prgrama gerek yokki

    disk formatlama derken bilgisayarınıza format atmaktanmı bahsettiniz

    candan candan (4301)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Ahmet'in USB belleği bozulmuş, biçimlendirme olmuyormuş öylemi Ahmet (Konu etiketlerinden problemin bu olduğu düşünülüyor)?

      Eğer bozulmuş, biçimlendirme problemleri olan usb depolama aygıtlarını düzeltmek/biçimlendirmek için özel yazılmış programlarıda kullandıysan ve bunlardanda başarılı sonuçlar alamadıysan, fazla uğraşma derim ben sana. Bunların kurtarılma ihtimalleri neredeyse yok gibi ve bunları kurtarmaya çalışırken fazla zorlarsan PC'deki işletim sistemine ve/veya hatta sistemdeki sabit diskinede zarar verebilirsin.

      Ben 20-21 senelik bilgisayarlar üzerine tecrübe sahibiyim ve kendimde benzer hallerde sana tavsiye ettiğim şekilde yapıyor, biraz uğraştıktan sonra biçimlendirmede başarılı olamazsam o problemli usb bellekten vazgeçiyor, onu ıskartaya çıkartıyorum.

      Sende benim gibi yap istersen.

      Edit:

      Ahmet! @forjestin paylaştığı ve sana uygulama tavsiyesinde bulunduğu CMD komutları büyük ihtimalle işine yaramayacaktır, fakat yinede problemin şekline göre sonuç verebilir. Dene istersen. Olmazsa başka çözüm araştırabilirsin yine.

      @forjestin ikinci çözüm için tavsiye ettiği araça (programa) ise hiç bakma bile. Birincisi, senin yabancı dilin yoktur (İngilizce), ikincisi, çok karışık ve zaten senin problemininde doğrudan bir çözümü değil.

      @forjestin üçüncü çözüm yolu ve bu yol için kullanılacak araçlarda tavsiye ettiği Gparted/Gnome Partition Editor bootable programına gelirsek bu program gerçekten işe yarayabilen bir programmış. En azından benim tecrübelerimde kısmen işe yaradı; daha önce ıskartaya ayırdığım iki flash bellekten birini kurtarmakta başarı sağladı. CD'ye kalıp olarak yazdırılacak ve bu şekilde Gparted programı yüklü bootable bir CD oluşturulacak. Sonra PC'yi bununla başlatacaksın (CD Sürücüyü birincil boot olarak seçeceksin/atayacaksın, bunu bilirsin herhalde). Eğer boot olmazda bir hata verirse (invalid signature hatası gibi), BIOS'tan "Secure boot" yapılandırmasını "disabled" durumuna getirmelisin. Artık boot gerçekleşebilir. Açılışta çıkan yazılarıda iyi takip etmeli ve dil seçimleri menüsü geldiğinde Türkçe (TR) seçimiyle ilgili rakamı yazarak (31 idi galiba) enter'lamalısın. Ondan sonra arabiririm Türkçe olarak açılacaktır. Arabirim çok sadedir, haliyle programın kullanmıda kolaydır. Fakat çok dikkatli olunmalıdır yoksa yanlışlıkla sabit disk bölümlerini, işletim sistemini falan silebilirsin.

      Program arabiriminde önce USB diski göremeyeceksin. Bu harici diski görebilmek için üsteki sekmelerden aygıtları bulup oradan USB disk olanını seçerek işaretlemelisin. Bunu yaptığında görülecektir. Daha sonra ise geriye bu harici diski biçimlendirmek kalıyor. (önce harici disk üzerinde sağ tık menüsünden biçimlendirme tıklanacaktır. Biçimlendirme başlangıçta yapılamazsa önce delete yani silme sonra biçimlendirme denenir. Bu komutlar tıklandıktan sonrada üst bölümdeki yeşil onay ikonlu "Apply" düğmesi tıklanacak). Herhalde anlaşılmıştır.

      Kolay, etkili ve işe yarayan bir araçmış bu. Doğrusu bunu bende bilmiyordum (Gerçi duymuştum ama deneme fırsatım olmamıştı), vesile oldu, öğrenmiş oldum.

      Buradan @forjeste teşekkür edelim :)

      Fakat Ahmet, tekrar söylüyorum, eğer bu programı kullanacaksan çok dikkat etmelisin. Hatası asla telafi olmaz.

      Kolay gelsin. 

      temmuz temmuz (12505)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Dediğin gibi dikkat edilmesinde yarar var.Kullanılabiliyor ise,VMWare workstation/Oragle virtual box sanal sistemler üzerinden linux ubuntu seçenekleri sistem yapılandırma yönergeleri ile gparted ISO gösterilerek başlangıca eklenip o şekilde de boot edip çalıştırılabilir takılacak olan harici diskleri real sistemdeki gibi görerek işlemleri yapacaktır buda alternatif bir yol diyelim kolay gelsin. :) forjest 8 yıl önce

      0

      USBDisk arıza board vs. sorunlar yok ise biçimlendirme işlemleri için alttaki yöntemleri uygulayabilirsiniz aslında birçok yöntem var bir kaç tane eklendi.

      1- Command prompt 'CMD' komut satırından alttaki komutları kullanarak:

      Diskpart
      List disk
      Select disk 1
      Create partition primary
      Create partition
      Active
      Format fs=ntfs
      Assign
      exit

      2- RMPrepUSB Anasayfası or  Downloadlink

      [Usb ve taşınabilir diskler üzerinde bir çok işlemi başarılı şekilde yapılandırabilen profesyonel bir uygulama]

      Açık kaynak lisans gerektirmeyen bir uygulamadır.

      3- Gparted ile Gnome partition manager Anasayfası or Downloadlink 

      [ISO dosyasını elinizde bulunan mevcut bir CD-DVD boot edilebilecek düzeyde olan taşınabilir diskler vb.disklere yazdırıp] anakartınızdan boot etme yöntemi önceliklerini belirleyerek başlatın disk yöneticisi arayüzüne ulaşarak Grapted ile diskler üzerinde her türlü işlemi yapabilirsiniz sorunsuz mount edebilir.silebilir mevcut disklere bağlantılar sağlanabilir bir çok farklı dosya biçimine dönüşümler [Fat-Fat32-NTFS-Ext2/3/4]vb. Sağlanabilmekte açık kaynak lisans gerektirmeyen bir uygulamadır.

      Kolay gelsin.

      forjest forjest (101)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol