Disk Genius programının tarama sonucu ne kadar doğru?

0

Disk Genius adlı programda tarama yaptığımda ( Bad Sector ) ; Yaklaşık 25.000'de 1 karenin kırmızı olduğunu gördüm ... ( Üzerine gelince ; 'IO Device Timeout' yazıyor ) Bu reel bir sonuç mudur bilemiyorum? Öte taraftan HD Tune'da ki tarama sonuçları temiz ... Ayrıca HD Sentinel'de de açılış ekranında disk sağlığı %100 görünüyor ama o programda tarama yapmak istediğimde ödeme sayfasına yönlendiriyor, o yüzden tarama yapamıyorum ... Harddisk'te bir sorun olup olmadığını hala anlayabilmiş değilim ... En Doğru sonucu veren program hangisi? Harddiskimde sorun var mı gerçekten kesin olarak nasıl öğrenebilirim? ...

Sistemde Kingston 240 GB SSD mevcut ... 

ongun ongun (90)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Disk Genius programının sahibi Eassos web sitesini kontrol ettim. I/O device hataları ile ilgili olası sebepleri şu şekilde sıralamışlar:

    • Diskin veri kablosundaki oynamalar vb gibi bağlantı kopması
    • Hatalı / eksik cihaz sürücüsü
    • Diskin arızalı olması
    • Hatalı sürücü harfi ataması

     I/O deviceTimeout hatasıt için özel bir durum belirtmemiş. Disk bakım ve sorun giderme programları her zaman doğru sonuçlar vermez. Programın çalıştığı esnada anlık, geçici sorunlar programın hatalı sonuçlar üretmesine sebep olabilir. Sen farklı programlar ile tarama yapmışsın. Onlar diski temiz göstermiş. Bu durumda bence şüphe duymana gerek yok. Diskinde herhangi bir sorun yoktur.

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol