Disk veya diskler üzerinde bu işlemi tamamlamaya yetecek boş alan yok

0

Windows 10 bilgisayarımda yeni bir bölüm açmaya çalışıyorum. Disk Yönetiminden Birimi Küçült diyorum. Fakat diskte boş ver olmasına rağmen Disk veya diskler üzerinde bu işlemi tamamlamaya yetecek boş alan yok hatası veriyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

  • Resim ilave et, onun üzerinde sor, daha iyi anaşılır ve daha iyi çözüm veya yol gösterilir. temmuz 5 yıl önce
  • ekranda sadece bu hata yazıyor @temmuz. Disk yönetimine giriyorum. C sürücüsünü sağ tuşla tıklıyorum. Diski küçük diyorum. Açılan pencerede hiç bir değişiklik yapmadan tamam'ı tıklıyorum ve ekrana bu mesaj geliyor. alivecan 5 yıl önce
  • Diskte ayrıca D: bölümü varmı? Sistem diski tek bölümmü? Sadece C:'mi var? @alivecan temmuz 5 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Disk veya diskler üzerinde bu işlemi tamamlamaya yetecek boş alan yok mesajı ile bir kaç kez karşılaştım. Aynen dediğin senaryo gerçekleşiyor. Bu hata senden kaynaklanmıyor. Windows 10 disk yönetimi / bölüm yönetimi konusunda çok başarısız. 

Muhtemelen aynı işlemi tekrar denersen hiç hata almayacaksın. Ben de böyle oluyor genelde. O pencereyi kapatıp tekrar denediğimde birim küçülüyor.

Fakat sana önerim diski yeniden bölümlendirmeyi Windows disk yönetimi üzerinden yapma. MiniTool Partition  gibi bir program kullan işin çok daha kolay çözülür. MiniTool Partition programın buradan indirebilirsin: MiniTool Partition  indir

hakan hakan (15409)
5 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol