Diske erişilmemesiyle ilgili yavaşlama?

0

İlk olarak D diskimde Ç/G hatası alıyorum.İçinde önemli şeyler yoktu.Kurtarabilmenin yolu var mı?.Ayrıca bu hatayı almaya başladıktan sonra bilgisayarın açılışı ve yaptığım işlemler donmaya ve yavaşlamaya başladı.Buna bağlı olarak bir yavaşlama mümkün mü?Ayrıca disklerin olduğu bölüm çok fazla ısınmaya başladı.Bunu nasıl önlerim yardımcı olursanız sevinirim.

zgr45 zgr45 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Sabit diskinde problem var gibi görülüyor. CHKDSK disk denetmesi yapmalısın.

    Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

    CHDSK taraması nasıl yapılır:

    Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

    Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanılmamalıdır ve sabırla beklemeye devam edilmelidir. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

    "Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi" nedir, nasıl düzeltilir? (tıkla)

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Hatanın temel olarak iki sebebi olabilir:

      • Dosya sistemi hasar görmüş olabilir (@temmuz'un önerilerini deneyebilirsin)
      • Diskinde fiziksel bozulmalar başlamış, bad sector oluşmuştur.

      Dosya sistemi hataları chkdsk gibi komutlar ile düzeltilebilir. Fakat fiziksel sorunlar diskin ölmeye başladığının sinyalidir. Verileri kurtarmak için bir veri kurtarma programı deneyebilirsin: En iyi ücretsiz ve Türkçe recovery (veri kurtarma) programı hangisidir, nereden indirilir? 

      hakan hakan (15424)
      6 yıl önce cevaplandı

        0

        İkinizede teşekkür ederim ama tam bunları denemek amacıyla dizüstünü açarken bir baktım diski görmeye başlamış.Yinede teşekkürler.

        zgr45 zgr45 (1)
        6 yıl önce cevaplandı

        • Sen o belirttiğimiz bakım ve disk denetlemelerini hassas bir şekilde yapmazsan bir süre sonra aynı tür problemlerin daha ilerlemişleriyle karşılaşacaksın. Demedi deme ve gereğini yap istersen. Yinede sen bilirsin. temmuz 6 yıl önce
        • Yapılacak iki temel şeyi tekrar belirtiyorum. Hassas ve derin bir disk denetleme (CHKDSK taraması) ile diskteki önemli dosyalar ile arşivinin kopyalarının bir harici diskte yedeklenmesi.. temmuz 6 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol