Diskler bir gidip bir geliyor, bilgisayarımda diskler gözükmüyor nasıl çözerim?

0

Hıkayeyi baştan anlatıyorum ben oyun oynarken çok kastı ve sinirlendim kasaya 2 kere sert vurdum 

c diski hasar gördü bende bilgisayarcıya götürdüm yaptı verdi bana oldu 4 tane disk gözüktü bir tanesi eski c di artık onun yerine başka disk var bir tanesi yedeklerdi bir taneside sistem ayrıldı  neyse ben ıobit adv system core programını bu olaydan 2 gün sonra çalıştırdım disk bakımı filan dedi bozdu 

sadece c gözüküyor ama bilgisayarı uykuya alıp tekrar açtığımda bi 10/20 dk lığına geliyor tüm diskler veya akşam kapatıp sabah açtığımda geliyor ama bu daha uzun sürüyor her neyse ne yapabilirim bilgisayar c yide kat 200 gb dan az şu anda 150 cb zararım var oyun moyun kuramıyorum onuda bişey yapamıyorum ne yapmalıyım programı tekrar çalıştırıyım mı korkuyorum daha beter olucak diye o yüzden çalıştırmamıştım neyse bana cevabı yazarsanız çok tşk ederim aynı mesajı bide facebook üzerinden yollicam iyi günler

atakanbasoglu atakanbasoglu (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelikle sert vurduğunuz zaman harddisk içindeki mekanik parçalara hasar meydana gelmiş olabilir.Eğer bu hasar meydana geldiyse bunun harddiskleri değiştirmekten başka çaresi yoktur.Bilgisayarcıya götürdüm yaptı dediniz.Ama bu yapma işleminde yeni bir harddisk mi takıldı?Yoksa eski harddiskin bozuk olmayan bir bölümü varsa oraya mı kurulum yapıldı?

    Ayrıca siz 4 tane disk gözüktü dediğiniz büyük ihtimalle disk üzerinde oluşturulan bölümleri gösteriyor.Bu 4 bölüm de tek hdd üzerinde olabilir veya bilgisayarcı size yeni bir harddisk takarak eski harddiskinizi 4 parçaya bölmüş olabilir.

    Sizin yapmanız gereken Disk yöneticiye gidip bilgisayarınızdaki harddiskleri veya bölümleri görmeniz varsa bölünmemiş alanlara yeni bir bölüm oluşturup ve harf atayıp bilgisayarımın içine girdiğinizde diskleri görünür hale getirmeniz.

    1. Bilgisayarıma sağ tuş ile tıklayarak Yönet'i seçin.

    2. Açılan ekrandan Disk Yönetimini seçin.

    3. Disk yönetiminde bilgisayarınıza takılı olan diskleri görebilirsiniz.Disk 0, Disk 1 gibi yazar.Ayrıca bu disklerin sağ tarafına bakarsanız C,D gibi hangi diskte kaç bölüm olduğunuda görebilirsiniz.

    4. Siz disk yönetimine geldiğinizde bilgisayarınızdaki harddisklerin hepsinin bölümlendirilmiş olduğuna bakmanız gerekiyor.Eğer diskinizin yanında bölünmemeiş alan yazıyorsa, diskiniz bölümlendirilmemiş anlamına geliyor ve siz bilgisayarımın içine girdiğinizde bu diski göremezsiniz.Bu disk üzerinde bölüm oluşturup yeni bir harf atamalısınız.Bölümlendirilmemiş alan üzerine gelip sağ tuş ile tıklayarak Yeni Basit Birim seçeneğini seçtiğinizde aşamaları takip ederek yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz ve diskiniz görünür hale gelir.

    Açıkçası sorunuzdan tam olarak bilgisayarınızın sorununu anlayamadım bu yüzden siz Disk Yönetimi ekranında bir ekran görüntüsü çekerek bize atarsanız size daha iyi cevap verebiliriz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol