div ve section etiketleri arasında ne fark var?

0

HTML dilinde div ve Section etiketleri arasında ne fark var?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    HTML standartı geliştikçe HTML elementlerinin görünüm ve işlevsel özelliklerinin yanına anlamsal özellikler de eklendi. HTML etiketleri anlamsal olarak da arama motorları, ekran oyucusu yazılımlar ve tarayıcılara bilgi verebiliyorlar.  Örneğin burası sayfanın üst bölümü, burası sayfanın alt bölümü, bu bölümün dili ingilizce gibi bilgileri kodlarla sunabiliyoruz.

    HTML section etiketi semantik bir etikettir. Web tarayıcılara anlamsal bir bilgi sunar ve section ile ayrılmış alanın sayfada bir bölüm olduğunu ifade eder.

    Section etiketi kullanıldığında o bölge tematik olarak ayrılır. Bunlar anlamsal işlevlerdir. Görsel olarak size bir şey sunmazlar. Arama motorlarına ve tarayıcılara bilgi verirler. 

    HTML Div etiketinin semantik bir anlamı yoktur.  Div etiketi genel taşıyıcı elementtir.  Bir elementi sadece biçimlendirecekseniz ve konumlandıracaksanız, mantıksal bir anlamı yoksa Div etiketi içine alınması doğru olur. Section elementi böyle bir etiket değildir. Sayfayı mantıksal bölümlere ayırmak için kullanılır

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol