dizüstü bilgisayarıma ram almayı düşünüyorum, uygun ram değerleri ne olmalıdır ?

0

merhaba,

aşağıdaki görsellerde dizüstü bilgisayarımın ram özellikleri vardır. yetersiz kalıyor, yeni ram eklemek istiyorum. 2GB veya 4GB ram almayı düşünüyorum. Hangi tip ram almak uygun olur, MHZ cinsinden uygunluk ne olur?
ayrıca 2GB var olan belleğin yanına 4GB'lık ram eklesem performans ne derece artar/etkilenir ?

teşekkür ederim.

 

mehmethamid mehmethamid (16)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Şuanda bilgisayarınızda DDR3 formatında 1066 MHZ hızında çalışan ve tek slotta 2 GB RAM bulunduruyorsunuz.Bilgisayarınızın RAM miktarının ne kadar yükseltilebileceğini bilmek için anakartın RAM desteğini bilmemiz gerekiyor.Notebook bilgisayarınızın Model ismini yazarsanız size RAM inizi ne kadar yükseltilebileceğini söyleyebiliriz.

    Bilgisayarıma RAM eklediğimde performansı ne şekilde etkilenir?

    Öncelikle bilgisayarınızda artık günümüze göre düşük sayılabilecek RAM miktarı olan 2 GB kullanıyorsunuz.Bu ram miktarı özellikle grafik ve işlevselliğin arttığı günümüzde yetersiz gelecektir.

    Bilgisayar üzerinde çalıştırdığınız her uygulama RAM belleğinizde yer kaplar.RAM değerinin bilgisayarda en çok önem kazandığı zamanlar genelde çoklu programların çalıştırıldığı zamanlardır.Örneğin PhotoShop kullanırken aynı zamanda müzik dinlemek, Internette surf yapmak (5-10 sekme) gibi bir örnekte bilgisayarınız 2 GB aşacak şekilde RAM kullanmak isteyecektir.RAM yetersizliği durumlarında bilgisayarınızda duraksamalar ve beklemeler yaşayacaksınızdır.

    RAM i arttırmanız bilgisayarınızda daha fazla programı aynı anda kullanılmasına olanak verecek ve  daha hızlı açılmasını sağlayacaktır.Dolayısıyla performansınız hissedilir şekilde artacaktır.Ayrıca önbellek miktarınız RAM yükselmesi ile birlikte artacak ve bilgisayarınızın önbelleğinde daha fazla veri tutmasına olanak verecek.Bu da çalıştırılan programların belirli bir kısmını RAM üzerinde tutarak performansı yüksek şekilde arttıracaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Lenovo G-560 bilgisayarım var. 2010 yılında almıştım, hala kullanıyorum. Intel pentium işlemcisi ve hızı 2 GHZ dir. Yazılım için kullanıyorum, şahsi bilgisayarımdır. Hızını biraz daha arttırıp, programları daha rahat kullanmak için yükseltme niyetim vardır. Teşekkürler. mehmethamid 7 yıl önce

    1

    Merhaba.

    Dizüstünüze RAM alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar aşağıdaki gibidir.
     

    • CL(clock) değeri . Sizde 7 yazıyor. CL7 yazan RAM leri almalısınız.
    • MHZ değeri.Parantez içinde yazan değerin iki katı sizin RAM'inizin MHZ değeridir.
    • Bilgisayarınızın desteklediği max ram kapasitesi


       

    Sisteminiz 2gb ram ile çalışıyorsa muhtemelen 32bit işletim sistemine sahiptir. Sisteminizi 4gb ve üstü bir Ram kapasitesine çıkarıcaksanız 64bit işletim sisteminize geçmeniz gerekmektedir.Ayrıca Ram değişimi yapıldıktan sonra bilgisayarınızın stabil çalışması için işletim sisteminize format atmanız gerekmektedir. 

    DDR3 1066Mhz 2gb CL7 1.5v Değerinde Ram'e sahipsiniz. Bir 2gb veya 4gb 1066Mhz CL7 ram alabilirsiniz eğer sisteminiz destekliyorsa. Bunu öğrenmek için bilgisayarınızın markasını internete yazıp araştırabilirsiniz.

    blackheaven blackheaven (728)
    7 yıl önce cevaplandı

    • .Lenovo G-560 bilgisayarım var. 2010 yılında almıştım, hala kullanıyorum. Intel pentium işlemcisi ve hızı 2 GHZ dir. Yazılım için kullanıyorum, şahsi bilgisayarımdır. Hızını biraz daha arttırıp, programları daha rahat kullanmak için yükseltme niyetim vardır. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim mehmethamid 7 yıl önce
    • https://www.webdenal.com/hi-level-hlv-sopc8500-4g_362281.html şu linkteki RAM'i uygulamam halinde çalışmaya etkisi nasıl olur, kullanabilir miyim acaba ? Teşekkürler. @ismailsarp  @blackheaven mehmethamid 7 yıl önce
    • @mehmethamid Ram uygundur.Programlar ram yetmezliğinden dolayı kasma yapıyorsa bu sizin işinize yarayacaktır. Fakat bahsettiğim gibi sisteminiz büyük ihtimal 32bit işletim sistemine sahip. Bu ramı aldıktan sonra 64bit işletim sistemine geçmeniz gerekiyor. Aksi takdırde rami işletim sistemi okumayacaktır. blackheaven 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol