Dizüstü bilgisayarımın klavyesi ve güç tuşu aniden işlevini yitirdi

0

Daha önceden böyle bir sorun yaşanmış mı diye bakmadım; çünkü hem yaşandığını zannetmiyorum hem de böylesi komplike bir sorunu nasıl aratacağımı bilemedim.

Sorunum şu: Dün gece oyun oynarken aniden, hiçbir sebep olmaksızın klavye ve güç düğmesi çalışmamaya başladı. Güç bela oyundan çıktım. (Usb ile bağladığım mouse yardımıyla, mouse pad'i kontrol etmedim çalışıyor mu diye) Daha sonra bilgisayarı kapatıp açmak istedim. Başlat düğmesinden bilgisayarı kapat seçeneğini seçtim, ekran normal bir şekilde kapandı ama bilgisayar kapanmadı. Hem güç düğmesindeki ışık yanıyordu hem de fanlar çalışıyordu; yani kapanmadığından eminim.

Daha sonra, şarjı bitti ve şarja takıp güç düğmesine bastığımda açıldı. Şuan zaten dizüstü bilgisayarımı kullanarak bu sorunu size ulaştırıyorum. Dün, bilgisayar kapanmayınca en az on saniye boyunca güç düğmesini basılı tutmama rağmen bilgisayar gene kapanmadı şarjı bitene kadar.

Bu konuda herhangi bir tecrübesi olan varsa, bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi? Sorun, yazılımsal mı donanımsal mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Windows 10 kullanıyorum, iki gün önce Microsoft'un sitesinden indirmiş olduğum medya aracını kullanarak format attım. Halen güncelleştirmeleri yaptırmadım ama.

 

bardaksiz bardaksiz (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Valla ben de bu aralar Windows 10'un son sürümüyle (1809 ekim güncellemesi) çok enteresan sorunlar yaşıyorum. Mesela 3 gün önce akşam aniden bilgisayardaki internete bir şeyler oldu sapıttı. Telefonda sorunsuz kullandığım internet bilgisayarda sapıttı "bu siteye ulaşılamıyor" hataları oluşmaya başladı.

    Benim fikrim senin sorunun da buna benzer yazılımsal bir sorun. Yine güncellemeleri yap, ayrıca sürücülerini de güncelle ve bu şekilde kullan bakalım.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğinizi yapacağım; ama biraz daha kesin bilgi verebilme imkanınız var mı?

      bardaksiz bardaksiz (1)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Benzer sorun bugün de oluştu mu? Ben sorunun Windows 10'daki driverların ve güncellemelerin yüklenmemesinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. omercik 5 yıl önce
      • Bugün olmadı. İyi düşündünüz, yarın yapacağım. Windows, güncellemelerinde otomatik olarak driverlarını güncelliyor değil mi? Benim ekstra aratıp bulmam gerekli mi? (Ekran kartı için farklı olduğunu biliyorum, onun dışında.) bardaksiz 5 yıl önce
      • Windows'un, driverları güncelleme konusunda başarılı olduğunu söyleyemem. Evet yine bilgisayarı düzene sokacak kadar yapıyor ama eski sürümü yüklüyor. Sen öncelikle Windows Update ile bütün Windows güncellemelerini tamamla. Ardından laptop üreticisinin sitesinden ekran kartı, ses, wifi driverlarını kurabilirsin. @bardaksiz omercik 5 yıl önce
      • Yardımların için çok teşekkürler. Söylediğiniz gibi yapacağım. bardaksiz 5 yıl önce
      • Dediğiniz gibi, driverları yükledim ve anlaşılan sorun çözüldü; şuan gayet iyi her şey. Teşekkür ederim. bardaksiz 5 yıl önce

      0

      Güncellemeleri mutlaka yapmalısın. Bahsettiğin problemler yazılımsal da olabilir donanımsal da. Bunu doğrudan tek bir olayla çözmek mümkün değil. Sen öncelikle yazılımdan kaynaklanabilecek durumları ortadan kaldırmalısın. Windows'u güncellemeli ve tüm donanım sürücülerini yüklemelisin. Böylelikle en azından elindeki yazılımı statil bir hale getirirsin. Daha sonra sorun tekrar ederse laptop'un marka ve modeli üzerinden araştırmaya girmek lazım. Bu modele özgü bir sürücü / işletim sistemi hatası var mı ona bakmak lazım. Tüm bunlara rağmen sorun devam ederse o zaman donanım sorunu düşünülebilir.

      hakan hakan (15409)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Yardımınız için çok teşekkür ederim. Yarın güncelleştirmeleri yapacağım efendim. bardaksiz 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol