Dizüstü veya masaüstü bilgisayar tavsiyesi

0

Yeni bir makine almak istiyorum.

5 yıl boyunca yeni çıkan tüm bilgisayar oyunlarını kaldırsın (GTAIV GTAVIFallout 4)

Aşşağıda yazmış olduğum programları kaldırsın programı açarken donma olmasın hızlı açılsın

(Adobe Photoshop Cs6)

(Adobe Illustrator )

Adobe Dreamweaver

CorelDRAW

Leptop mu masaüstü mü alayım karar veremedim. Leptopun en büyük getirisi her yere kolayca taşanabilir oluşu ama sistemin parçalarını yenileme imkanları çok sınırlı gerçi işlemci ana kartı gibi gerçi Amd ekran kartları ve yeni çıkan ürünlerde ekran kartı değiştirme imkanı kullanıcaya sunulmuş durumda ama kullanıcı ne kadar verim aldığı tartışmalı.Masaüstü sistemleri ise işlemci anakart vb. parçalarının değişiminde kullanıcaya daha çok seçenek sunmasına karşın taşınabilirlik sorunu var

kullanıcı olarak hangisini tercih etmeliyim.Makineme1yıl içinde sahip olmak istiyorum. Bütçe sınırım yok sahip olduğum makine yukarıdaki kriterleri(ölçütleri) taşıması yeterli cvplarınızda tercihinizi nedenleriyle birlikte açıklarsanız senirim.

 

 

efe efe (65)
8 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Masaüstü ve dizüstü cihazlar arasında tercih yaparken dikkat etmeniz gereken nokta kesinlikle taşınabilirlik. Eğer günlük kullanımızda çok fazla konum değiştiriyor ve ya işiniz gereği cihazınızın taşınabilir olması gerekiyor ise maalesef masaütü platformunu baştan elemeniz gerekiyor.

    Her iki platform için çok fazla üst seviye bir sisteme ihtiyaç duymayacağınızı söyleyebilirim. Ortalama 4000-5000 TL ile ihtiyaçlarını oldukça fazla bir şekilde karşılayabilirsiniz. Dizüstü tarafında isteklerinizi karşılayacak bir cihazın daha üst fiyat segmentinde olabileceğini de söyleyebilirim. Upgrade seçeneğinin dizüstü cihazlarda sadece kağıt üstünde kaldığını görebiliyoruz.

    Eğer taşınabilirlik sizin için çok önemli bir özellik ise dizüstü tarafına yönelebilirisiniz. Dediğiniz gibi yeni nesil gaming sınıfında yer alan dizüstü cihazlarda artık ekran kartı değişimi mümkün olabiliyor. Verimlilik konusunda bir problem olmamasına karşı istenilen değişim fiyatlarının çok fazla olduğunu söyleyebilirim. 

    Kullanacağınız grafik tasarım ve programlama yazılımlarının hızlı açılmasını ve genel anlamda performansın üst seviye olmasını istemenizden dolayı alacağınız cihazda kesinlikle SSD bulunması gerekiyor. Oynamak istediğiniz oyunların üst seviye grafik performansı isteyeceğini de düşünürsek üst segment bir GPU'ya sahip olması gerektiğini de söyleyebiliriz.

    Tüm bu istediğiniz özelliklerin sonucunda MSI veya Monster cihazların isteklerinize oldukca iyi cevap vereceğini düşünüyorum. Monster tarafında TULPAR T7 V3.2 modeli barındırdığı 5. nesil Broadwell işlemci ve GTX 970M grafik işlemcisi ile ihitiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır. Ek olarak özelleştirerek kesinlikle 120 ve ya 250GB bir SSD eklemenizi tavsiye ederim. 

    Diğer tarafta MSI'ın GE72 6QF(Apache Pro)-017TR model cihazı 6. nesil Skylake işlemcisi ve GTX 970M grafik işlemcisi ile dikkat çekiyor. Burada MSI'ın daha iyi bir işlemciye sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fakat fiyat seviyesi de buna bağlı olarak daha yüksekte.

    MSI veya Monster'ın farklı modellerine de göz atmanızı tavsiye ederim. Genel anlamda iyi bir SSD, 5. veya 6. nesil Core i7 ve GTX 970M GPU'nun ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

    Masaüstü platformuna gelecek olursak, çok daha fazla performans alacağını söyleyebilirim. Aynı fiyata daha fazla özelleştirme seçeneği ve uzun ömürlülük sağlayabilirsin. Ortalama 5000TL bütçe ile toplayabileceğin sistemi aşağıya yazıyorum. 

    5000TL Masaüstü Sistem Tavsiyesi

    -MSI Z170-A PRO
    -Intel Core i5-6600K
    -MSI GTX 970 GAMING  4 GB
    -G.Skill 8 GB Ripjaws4 Kit 2400 MHz CL15
    -Seagate 3,5″ 2TB ST2000DM001 7200 RPM
    -Samsung 250 GB 850 EVO M.2
    -Cooler Master Silencio 650 Pure
    -CORSAIR CX 80PLUS 600W 
    -Cooler Master Hyper TX3 Evo
    -ASUS 23.6” VX238H

    Toplam: 5.200 TL

     

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.günlük kullanımımdaçok fazla konum değiştirmiyorum.Ama çok seyrekde olsa şehir dışına çıkmam gerekiyor.Bilgisayar benim ayrılmaz bir parçam diyebilirim. Dizüstü sistem kullandıkdan sonra maüstü bana çok hantal geldi. Fakat benim için sistemin her açıdan uzun ömürlü olması. Bende maüstü cihazların leptoplara oranla daha fazla sorun çıkardığına (Vürüs yüzünden çökme kablo arızaları gibi) yönelik bir kanı oluştu. Bu nekadar doğru Zaten Karsperkey yasal lisansım var .Kullanıcı olarak gereken özeni gösterirsem vürüsle masaüstü sistem için bir sorun oluşturur mu? Netten araştırma yaptım Monster Abra A5 V5.2.1 Monster Tulpar T5 V5.3 Monster ULPAR T7 V3.2 MSI GT80 2QE Titan SLI efe 8 yıl önce
    • Masaüstü cihazların dizüstü cihazlara göre daha fazla sorun çıkarması gibi bir durum söz konusu değil. Kullandığınız cihazlara özgün bir durum oluşmuş olabilir. Bu gibi durumlar tamamen kullanıma bağlıdır. Cihazla herhangi bir alakası yoktur. Bütçenizin sınırsız olmasından kastın bu kadar yüksek miktarlar olacağını düşünmedim. Bana kalırsa 5000TL üzerine çıkmanıza gerek yok. Monster Tulpar T7 V3.2 modeline Samsung 850 EVO 250GB M2 SSD ekleyerek alabilirsiniz. Bütün ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır. brsozl 8 yıl önce
    • Eğer verilen cevap işinize yarıyorsa çözüm olarak kabul ederseniz diğer kullanıcılar da faydalanabilir. damlakoc 8 yıl önce

    0

    Bana kalırsa senin ihtiyacın msi ın oyun laptop u olan MSI GT72S 6QF DRAGON EDITION G, tabi biraz pahalıdır bu ama nasıl olsa bütçe sınırı yok demişsin, bunda 8GB GTX980M ekran kartı bulunmakta ve 64GB DDR4 RAM ile birlikte gelmekte(bazı serilerinde 16gb ile gelmekte buna dikkat et), bu bilgisayar benim hayalimdeki bilgisayar, taşınabilirlik açısından en iyi oyun bilgisiyarı. Eğer daha iyi birşey istiyorsan taşıma problemini biraz daha üst seviyeye çekerek GT80S 6QF TITAN SLI da alabilirsin. İlk dediğim lalptop, hem senin oyun ihtiyacını karşılar hem de workstation ihtiyacınıda karşılar, ayrıca ekran kartı değiştirilebilir olduğundan dolayı upgrade etmek istediğin zaman yeni bir ekran kartı alıp laptopuna takabilirsin, hatta msi a ekran kartını götürüp onların takmasını bile isteyebilirsin.

    osakawa osakawa (16)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bütçe sınırınız yoksa notebook a yönelmelisiniz.Bu notebook a bakabilirsiniz.Uzun yıllar bütün oyunları kaliteli bir biçimde sorunsuz oynarsınız.Özelliklerini kendinizde inceleyebilirsiniz.Biraz kendinizde araştırırsanız daha iyi karar verebilirsiniz.

      http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=478851&kat=6453&lang=tr-TR#.Vo2YPvmLTIU

      Siteyi biraz kurcalarsanız farklı modellerde var.

      Mesela bu model gibi.

      http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook-semruk/MONSTER-SEMRUK-S7-V3-1.html#.Vo2Z0fmLTIV

      Bu modelin artısı üzerinde 2 adet toplamda 16 gb boyutunda ekran kartının olması.Ayrıca işletim sistemi ve 256 gb ssd yanında veriliyor.

      Fiyatı uçuk kaçık falan ama 10 seneyi rahat çıkartır. :D

      İnternette bu cihazların inceleme videoları falan bir sürü var.Örneğin :

      https://www.youtube.com/watch?v=x0FTxQftoQA

      https://www.youtube.com/watch?v=pJyNKqNPJ3A

      Veya Facebook sayfasınıda ziyaret edebilirsiniz.

       

      Dediğim gibi kendi isteklerinize göre sitede gezinerek aradığınız ürünü bulabilirsiniz.

      akif52 akif52 (34)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Kesinlikle MONSTER tavsiye ediyorum. Oyun için de iyi, istediğin programları da rahatlıkla kaldırır. Pişman olmazsın.

        paristanbulima paristanbulima (228)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol