DMG uzantısı nedir, DMG dosyaları nasıl açılır?

0

DMG uzantısı nedir, DMG dosyaları nasıl açılır?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    DMG uzantısı nedir?

    Dmg uzantısı, MAC OS X işletim sisteminde kullanılan ve bilgisayara bağlanabilen disk imajıdır. PC, Windows işletim sistemindeki ISO dosyalarına benzer. DMG dosyaları genelde OS X (MAC) işletim sistemi için kullanılan kurulum dosyalarıdır. DMG dosyaları içinde sıkıştırılmış bir şekilde kurulum dosyası - dosyaları bulunur.

    Normalde programlar pek çok dosyadan oluşur. Internetten indirdiğiniz bir kurulum dosyasının içinde yüzlerce, binlerce dosya olabilir. Yine bir CD / DVD içindeki programı internetten indirilebilir yapmak için DMG gibi formatlardan faydalanılır. DMG dosyaları yüzlerce, binlerce dosyayı içinde barındıran tek bir dosyadır.

    DMG dosyaları nasıl açılır?

    Eğer DMG dosyasını PC'de açmaya çalışıyorsanız bu pek anlamlı bir iş değildir. Yani siz internetten bir program indirdiyseniz ve uzantısı DMG ise o zaman siz PC için değil yanlışlıkla MAC için uygun olan programı indirmişsiniz demektir. Bu pc de çalışmaz. Bu sebepten proggramın PC sürümünü bulup tekrar indirmelisiniz.

    MAC'de DMG dosyalarını Apple Disk Utility programı ile otomatik açabilirsiniz. DMG dosyasını tıkladığınızda MAC işletim sistemi bu dosyayı otomatik olarak bir sürücüye bağlar. Sanal sürücüye bağlama işleminden sonra DMG içindeki dosyaları görebilir ve çalıştırabilirsiniz. Kurulum bittikten sonra DMG bağlı olan sanal sürücüyü çıkartabilirsiniz.

    İlla ben bunu PC de açacağım derseniz o zaman 7Zip programı (7zip nedir? 7zip uzantılı dosyalar nasıl açılır?) kullanabilirsiniz. Ama dediğim gibi DMG dosyaları MAC bilgisayarlar içindir PC de çalışmaz. Fakat DMG dosyası sadece program içermez. Video, resim de içerebilir. Bu durumda DMG dosyasını açıp içindeki dosyaları PC'de görüntüleyebilirsiniz.

    Aynı zamanda DMG dosyasını ISO dosyasına çeviren çeşitli yazlımlar da vardır. Yani dilerseniz DMG dosyasını ISO dosyasına çevirebilirsiniz. AnyToISO adlı program DMG - ISO dönüştürme işlemi yapabiliyor.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol