docx dosyası (Word belgesi) içinde virüs olabilir mi?

0

Bu sabah mailime "SELAM HAYIRLI ISLER .. PARCALAR ICIN STOK DURUMU VE FIYAT LISTESI LUTFEN RICA ETSEM .." başlıklı ve içinde 18.08.2022 perşembe siparişleri.docx diye bir dosya olan mail geldi. Maili gönderen kurumsal bir firma olarak görünüyor. com.tr mail adresi var fakat siparişle alakalı bir iş yapmıyorum.  uzantısı docx olan word belgesinde virüs olabilir mi?

Anonim Anonim (156)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    docx, doc gibi word belgeleri içinde zararlı kodlar, virüs olabilir. 

    Özellikle docx, doc, xls, xlsx gibi belge dosyalarının içine trojan dropper, trojan downloader türü virüsler yerleştirilebilir.

    Temel olarak, dropper veya downloadder türü zararlı siz belgeyi açtığınızda uzak bir sunucudan asıl zararlı yazılımı arkaplanda indirir ve bilgisayara bulaştırır.

    Şüpheli bir word dosyasını açmadan önce bilgisayara kaydedin. Dosyayı Belgelerim, Masaüstü gibi bir alana kaydetmek bilgisayara virüs bulaştırmaz.  Daha sonra da bu dosyayı virustotal.com gibi bir adres üzerinden virüs taraması gerçekleştirin.

    Eğer böyle bir belge beklemiyorsanız maili doğrudan silebilirsiniz. Yüksek ihtimalle dosya virüs içeriyor.

    Gönderen adresin .com.tr uzantısına sahip ola bir alan adı olmasının bir önemi yok. Bu tür mailler genelde çalınmış, hack edilmiş mail adresleri üzerinden gönderilir.

    alattin alattin (16984)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol