Donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanmamak usb belleği bozar mı?

0

Arkadaşlar 2 yıl önce ebay'dan hp marka usb bellek aldım, belleğim bozuldu, bu durumun nedeni bellek ile işim bittikten sonra güvenle kaldır seçeneğini kullanmayıp belleği soketten çekip çıkarmam olabilir mi?

kalenderrr kalenderrr (41)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanmamak USB belleğe hasar verebilir. Genelde USB belleği doğrudan porttan çıkartmalar dosya sistemine ya da içindeki verilere hasar verir. Donanıma doğrudan bir zarar gelmez. USB bellek bozulmaz.

    Aslında burada olan şey şu: Windows USB bellek üzerinde işlem yapıyorsa, örneğin veri okuyor ya da yazıyorsa siz USB belleği porttan Donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanmadan çıkartırsanız USB bellek içindeki veriler hasar görüyor.

    Dosya sistemi hasar görürse USB belleği biçimlendirmek sorunu giderir. Ama Donanımı güvenle kaldır seçeneğinini kullanmadan USB belleği çıkartman donanım arızasına yol açmaz.

    alattin alattin (16984)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Güvenle kaldır seçeneğini kullanmamak usb belleğe donanım arızası vermiyorsa benim usb belleğimin ömrü doldu demektir. Bu sefer 5 yıl garantili Kingston alacağım. Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. kalenderrr 4 yıl önce
    • @kalenderrr kingston oldukça kaliteli ve dayanıklı bir marka. 6 senedir kullandığım bir belleğim var. Hiç sorun yaşatmadı. alattin 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol