Dosya: \ Windows \ system32 \ Winload.efi Hata kodu: 0xc000000f

0

Dosya: \ Windows \ system32 \ Winload.efi Hata kodu: 0xc000000f 

Acer marka laptop aldım  4 gb ram 2 gb erkran kartı i5 işlemci 3230m 2.6GHz işlemci hızı 500 gb hdd  bu özelliklere sahip. Bilgisayarda internet bağlı değil arada oyun felan oynuyordum bazen geç açılmaya başladı sonma vs sonra bir akşam kapattım bir şey yoktu sabah baktım yukarıda belirttiğim hatayı verdi ne yapmam lazım lütfen yardım edin arkadaşlar çok acil yardım lazım ... şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar... 

mehmetkaplan mehmetkaplan (1)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Önce başka bir PC'den Winload.efi dosyası kopyalar ve bir flash belleğe atarsın. Sonra problemli Laptop'ı CD'den çalışan bir işletim sistemiyle açar ve sistemdeki bozuk dosya ile flash belleğindeki dosyayı değiştirirsin.

    Sistemine uygun Windows.efi dosyasını web'dede arayıp bulabilirsin. Download eder ve sistemindeki bozuk veya kayıp dosya yerine -CD'den başlayan sistem açılışında- koyarsın. Sistem normal açıldıktan sonra mutlaka veri tabanı güncel bir antivirüs programıyla derin bir virüs taraması yapılmalıdır.

    Windows kurulum DVD'si ile başlatıp "onarım" yoluda denenebilir. Hatta ilk olarak bu denenir ve başarılı olmazsa üstte anlattığım çözümlere gidilir.

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      0

      Peki format yemiyor onu nasıl atabilirim bu şekilde format atamazmıyım ? denedim ama olmuyor win7-8 atamadım bıos'a girebiliyorum rahatlıkla ... 

      mehmetkaplan mehmetkaplan (1)
      9 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol