driver booster gibi uygulamalar güvenilir mi?

0

başlıkta da yazdığı gibi. driver booster vb. uygulamalar güvenli midir? birçok yerde hem çok övülüyorlar hem çok gömülüyorlar.

xebeth xebeth (37)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sürücü güncellemeyi bilmeyen kimseler için  Driver Booster gibi programlar faydalı olabilir. Fakat sürücü güncelleme nasıl yapılır bilen birileri için gereksizdir. 

    Driver Booster'ı üreten IOBit firması 2004 yılından beri farklı yazılımlar üretiyor.  Genelde eleştirenler eski sürücü yüklüyor vs gibi sebeplerden eleştiriyor. Evet bu durum bazen olabiliyor ama sürekli eski sürücü yüklüyor demek yanlış olur. 

    Bir de ABD lobisinin "Çinli yazılım firmaları güvenilmez" gibi bir algı çalışması var. Çin'den çıkan her yazılım güvenilmezdir gibi bir algı çalışması internette bolca mevcut.

    En iyi sürücü güncelleme yöntemi üreticinin sitesinden sürücü indirmektir. 

    Ekran kartın MSI diyelim, o zaman MSI sitesinden ekran kartı modelini arayarak sürücüyü indirebilir ve güncelleyebilirsin.

    Windows 10, Windows 11 gibi modern işletim sistemleri sürücü güncellemelerini Windows Update üzerinden alıyor ve bu yeterli. Sürekli en güncel sürücüyü kullanmana da gerek yok. En güncel sürücü en iyidir diye bir şey söz konusu değil. güncel sürücü bazen sorun da çıkartabilir.

    alattin alattin (16999)
    1 yıl önce cevaplandı

    • peki en iyi şekilde nasıl güncelleyebilirim? xebeth 1 yıl önce
    • @xebeth cevabıma ek yaptım. Son bölümü okuyabilirsin alattin 1 yıl önce

    0

    Kullanmaya gerek olacağını düşünmüyorum temel driverları indirsen yetiyor zaten. Driver Booster absürt abudik gubidik saçmas apan yazılımları da güncelliyor soruna sebebiyet verebilir ya da vermeyebilir şansa bağlı. Eski sürümü yükleyebilir yüklemeyebilir yine şansa bağlı. Uyumsuzluk sorunu olabilir. Kısacası başkasında işe yarayan uygulama sende işe yaramayabilir. Tavsiyem hangi drivera ihtiyacın varsa onu kendi sitesinden indirmen çok da sürücü yok aslında.

    hydra hydra (3800)
    1 yıl önce cevaplandı

    • peki en iyi şekilde nasıl güncelleyebilirim? xebeth 1 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol