Driver DVD'sini Başka DVD'ye Aktarma

0

Bilgisayarımı alırken yanında format,driver gibi DVD'leri verilmişti fakat driver DVD'si fazla çizildiği için driverları yüklerken defalarca uğraşıyorum bunu başka bir DVD'ye nasıl aktarırım?

Aynı soruyu format DVD'si içinde sormak istiyorum fazla bir hasar yok gibi ama aktarma yapmak istiyorum mümkünse.

abdulbaki abdulbaki (75)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Aslında PC ile gelen windows yükleme DVD'si ile sürücülerin çok önemi yok (Fakat işletim sistemi yükleme DVD'si ise onun serial'i önemlidir) ve web üzerinde rahatlıkla bulunabilir.

    Kopyalamak istediğin DVD'yi sürücü gözüne koyar, kapağı kapatırsın. Sonra CD/DVD yakma (yazdırma) programını açarsın ve ilgili düğmeler vasıtasıyla DVD'den DVD'ye kopyalamayı başlatır ve devam ettirirsin. Program sürücüdeki DVD üzerinde bulunan dosyaları hazır hale getirdikten sonra sürücü kabağı açılır. Sürücüdeki DVD çıkarılarak yerine boş bir yazdırılabilir DVD konulur, kapak kapatılır, süreç tamamlanır. Artık elinde kaynak DVD'nin bir kopyası daha olacaktır.

    Bütün CD/DVD yazdırma programlarının medyadan medyaya kopyalama fonksiyonları olur. Bendeki program Nero Express sürümüdür ve altta arabirim görüntüleriyle ilerleme adımlarını örnek görebilirsin:

     

     

     

    Kopyalanamayan hasarlı medyaları kopyalayabilmek için alttakini deneyebilirsin:

    ISO Buster Indir

    Eğer kopyalama koruması varsa (sanmıyorum, normalde olmaz) alttakini kullanabilirsin:

    Clone DVD indir

    Not: Alt mesajda @ahmetsamil 'in diş macunu ve yumuşak bez temizliği ile paylaştığı programlarda -eğer ihtiyaç olursa- işe yarayabilir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • neroyu nereden indirebilirim internette bulamadım abdulbaki 7 yıl önce
    • Nero ücretli bir programdır ve fiyatıda oldukça yüksektir (Mesela ben bir sene önce 250 liraya satın almıştım. Ama Nero 2016 Platinum.. Yani tam tekmil, bütün özellik ve araçlarıyla..). Uzmanım.net'te illegal paylaşım yapılamıyor. Bu sebeple sana legal deneme sürümü için Gezginler download sitesi yolunu gösterebiliyorum. 15 Gün kullanım sürelidir ve Burning Rom sürümüdür; arabirimi Express sürümünden farklıdır (Benim konu içerisinde paylaştığım arabirim değil). Ama aynı işleri -fazlasıyla- yapar. Ayrıca istersen Google arama çubuğuna "Nero Express katılımsız" yazar ve arama yaparsan hem Express sürümünü (daha kolay ve pratik kullanımlıdır) hemde hazır cracklı halini bulabilirsin. Ama dikkatli olmak lazım, heryerden craklı program download yapılmaz/yapılmamalı. Bu hususta maalesef sana garantide veremiyorum, yardımcıda olamıyorum. Kolay gelsin. temmuz 7 yıl önce

    1

    %100 çalışacağından emin olamasamda,önereceğim iki yöntem var.

    1-Diş macunu ve yumuşak bir bezle (ıslak mendil gibi) çiziklerin üzerini ıslatın.Ardından CD'nizi suyla yıkayıp durulayın.(%100 verim vermeyebilir.)

    2-Size önerebileceğim iki program var.

    • Roadkil's Unstoppable Copier (Türkçe dil desteği vardır.)
    • CD Recovery Toolbox

    Yukarıda verilen iki program,hasarlı DVD'lerinizden uzun bir süre sonunda verilerinizi kopyalamanızı sağlayabilir.

    ahmetsamil ahmetsamil (268)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol