DriverPack Solution nedir, nasıl kullanılır?

0

DriverPack Solution nedir?  DriverPack Solution nasıl kullanılır? DriverPack Solution ne işe yarar?

hakan hakan (15394)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    DriverPack Solution nedir?

    DriverPack Solution, ücretsiz bir sürücü güncelleme yazılımıdır. Yaklaşık boyutu 600KB civarındadır. DriverPack Solution oldukça geniş bir sürücü veritabanına sahiptir.  Sürücü güncellemenin yanında sistemdeki güvenlik güncellemelerini de kontrol eder ve güncelleme yapmanıza olanak sağlar.

    DriverPack Solution ne işe yarar?

    DriverPack Solution, bilgisayarınızda bulunan eski sürüm sürücü yani driver yazılımlarını bulur ve bunları günceller. Bilgisayarda çalışan sürücülerin zaman zaman güncellenmesi gerekir. 

    Sürücüler genelde üretici web sitesinden indirilir. Ama bunu her donanım için ayrı ayrı yapmak vakit alıcıdır. İşte bu durumda Sürücü güncelleme yazılımları devreye girer. Sürücü güncelleme yazılımları sizin adınıza donanımı tarar ve güncel bir sürücü varsa bunu indirir, kurulumunu yapar. Ücretli ve ücretsiz pek çok sürücü güncelleme yazılımı vardır. DriverPack Solution da ücretsiz sürücü yazlımlarından biridir ve olduça başarılıdır.

    DriverPack solution sürücü güncellemenin yanında bilgisayardaki güncel olmayan yazılım ve gerekli yamaları da tespit edebiliyor. Bilgisayarınızda güvenlik güncellemesi gerekiyorsa bunları da listeliyor ve indirmenize olanak sağlıyor

    DriverPack Solution nereden indirilir?

    DriverPack Solution kendi web sitesinden exe formatında indirebilirsiniz. Yazılımın çalışması için ve sürücülerin güncellenebilmesi için internet bağlantısı gereklidir

    DriverPack Solution buradan indirebilirsiniz: DriverPack Solution indir

    Linke gidin ve Tüm gerekli sürücüleri yükleyin butonuna basın.

    DriverPack Solution nasıl kullanılır?

    1. İndirdiğiniz DriverPack-17-Online.exe dosyasını çift tıklayın.
    2. DriverPack Solution çalışmaya başlayacaktır. Sürücü analizi ve sürücü yükleme sıralaması bu esnada otomaik gerçekleşir.
    3. Benim önerim Uzman Kipinde işlem yapmanız. Çünkü DriverPack Solution sürücü güncellemenin yanında bazı yazılımları da yüklemek isteyecek. Bundle olarak gelen bu yazılımların kurulmasını istemeyebilirsiniz.
    4. Uzman Kipi'ni tıklayın.
      driverpack solution  uzman kipi
    5. Temel Yazılım kurulumu simgesini tıklayın ve istemediğiniz tüm yazılımların yanındaki tik işaretini kaldırın.
      Driverpack solution gereksiz uygulamalar
       
    6. Böylelikle istenmeyen yazılımların kurulmasını engellemiş olacaksınız.
    7. Daha sonra tekrardan sürücü güncelleme ana ekranına dönün.
      Driverpack solution uygulamala seç
       
    8. Tümünü yükle butonuna basın.
    9. Sürücü güncelleme işlemi başlayacaktır.
      Driverpack solution sürücü güncelleniyor

    DriverPack Solution basit ve kullanışlı bir program. Fakat kurulum sırasında varsayılan olarak bazı programları önermesi ve kurmak istemesi hoş değil.

    DriverPack Solution bundle uygulaması yüzünden pek çok acemi kullanıcının istemediği programları kurmasına sebep olabilir. Bu programlar zararlı programlar değiller ancak bu tür bir davranış dijital dünyada sevilen bir davranış türü değil.

     

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Bence bu program güvenilir değil, hiçbir kullanıcı bilgisayarına yüklememeli.

      Denemek için bilgisayarıma indirdim. Sürücüleri kurarken aynı zamanda bilgisayarıma Opera, Yandex, Avast gibi başka başka yazılımlar da kurdu. Üstelik kurarken bana hissettirmedi bile. Görev çubuğunda hepsinin sırasıyla ikonu belirdi tek tek ben oradan anladım. Bana ne sordu, ne bişe etti. Hiçbir ilerleme çubuğu dahi gözükmeksizin aniden görev çubuğunda ikonları belirdi programların.

      Bilgisayarıma bana hissettirmeden Opera kurabilme imkanı olan başka her şey kurar. Beni her an takip edip karşıdaki sunucuya log gönderen bir yazılım kurmadığını nereden bileceğim mesela?

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Bu bundle olayı pek çok yazılımda var maalesef. Zaten bu tür driver güncelleme programlarının çok gerekli olmadıkça kullanılmaması taraftarıyım hakan 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol