DSAService.exe nedir?

0

Bilgisayarımda görev yöneticisinde DSAService.exe  adında bir dosya var. DSAService.exe dosyası nedir? DSAService.exe  virüs olabilir mi? DSAService.exe dosyasını silsem sorun olur mu?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    DSAService.exe  dosyası Windows işletim sistemine ait bir dosya değil. DSAService.exe  dosyası Intel Driver & Support Assistant yani Intel Sürücü ve Destek Asistanı yazılımına ait bir dosya.

    Bilgisayarında Intel marka bir donanım varsa (anakart mesela) buna ait bir dosya. DSAService.exe  zararlı ya da DSAService.exe  virüs değil. 

    DSAService.exe  dosyasını silmeni önermem. Bu durum Intel'in yazılımının düzgün çalışmamasına ve hata almana sebep olur.

    Sorun DSAService.exe  dosyasının aşırı işlemci ya da aşırı ram kullanmasıysa o zaman Intel Driver & Support Assistant yazılımının güncel sürümünü yüklemeyi deneyebilirsin.

    Bu dosya genel olarak  C:\Program Files (x86)\Intel\Driver and Support Assistant\. klasöründe konumlanır. Sendeki dosyanın konumuna bak. Eğer farklı bir konmdaysa ve hala şüphelerin varsa bilgisayarında virüs taraması gerçekleştirmende fayda var.

     

    alattin alattin (16984)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol