dwg uzantısı nedir, dwg uzantılı dosyalar nasıl açılır?

0

.dwg uzantısı nedir?

.dwg uzantılı dosyaları nasıl açarım?

.dwg uzantılı dosyaları hangi programlar ile açarım?

damlakoc damlakoc (1391)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    .dwg uzantısı nedir?

    Temel anlamda .dwg bir dosya formatıdır. Bir kişinin size yolladığı veya bilgisayarınızda bulduğunuz .dwg uzantılı dosyaları açmak için öncelikle hangi program ile oluşturulduğunu bilmeniz gerekir. dwg uzantısı Autocad isimli iki veya üç boyutlu çizim programının veri dosyalarının formatıdır. Yani Autocad programı ile kayıt edilen dosyalar .dwg uzantılıdır. 

    .dwg uzantılı dosyalar Autocad programı ile hazırlanmış dosyalardır. Autocad üzerinde mimari,geometrik, izometrik gibi bir çok alanda tasarım ve çizimler yapılabilen programdır. Autocad programı çok geniş çaplı kullanım olan bir programdır. Bir çok alanda kullanılan Autocad programı ile hazırlayıp kaydedilen dosyalar .dwg uzantılı olur.

    .dwg uzantılı dosyalar nasıl açılır?

    .dwg uzantılı dosyalar Autocad programının dosyaları olup ve yine tabi Autocad programı ile açılabilirler. Bilgisayarınızda 3ds Max veya Autocad programı bulunuyorsa .dwg uzantılı dosyayı kolayca açabilirsiniz. Ancak bilgisayarınızda Autocad programı bulunmuyorsa .dwg uzantılı dosyayı açmak için Autocad programını indirmek çok mantıklı olmayacaktır çünkü Autocad büyük boyutlu bir programdır.

    .dwg uzantılı dosyaları açmak için geliştirilmiş daha küçük boyutlu programlar elbette mevcut. Bu programlar arasında önerdiğimiz Free DWG Viewer programıdır. Free DWG Viewer .dwg uzantılı dosyaları açmak için kullanışlı bir programdır.

    Free DWG Viewer .dwg uzantılı dosyalarınızı görüntülemenizi sağlar. Ancak bir görüntüleyici olduğu için dosya üzerinde pek fazla değişiklik yapamazsınız. 

    Free DWG Viewer indir linkinden indirebilirsiniz. Kurulumu ve kullanımı oldukça kolay bir programdır.

    damlakoc damlakoc (1391)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol