Ekran Bindirme Algılandı Uyarısı

0

Telefonuma mega uygulamasını indirip internetten bi apk oyun indirdim.Oyunu playstoreda bulunmadığı için Kendi sitesinden mega aracılığıyla indirdim.Biraz fazla hızlı indi ama neyse.İndirince kurdum uzun sürdü biraz 750mb sonra malwarebytesı açıcaktım.Normalde apk indirmem hiç.Malwarebytes yerine yanlışlıkla bi btccüzdan uygulamasını açtım. Ekran yer bindirme tespit edildi dedi sanırsam ekran yer paylaşımı ile aynı daha önce hiç demezdi.Neyse tabi hemen megayı ve oyunu silip tarattım telefonu Malwarebytes Ve Avasta temiz gösterdiler.  

Cüzdan uygulamasında açılan uyarıda;

Ekran Bindirme Tespit Edildi  birileri ekranınızda sizi görünmeyen şeylere tıklatmaya çılışıyor olabilir bu uyarınında onlardan gelebileceğini dikkate alınız diyordu eğer bir sıkıntı olmadığını düşünüyosanız devam edebilirsiniz diyodu ben tabi işten ondan sonra oyunu sil megayı silip virüs taraması vs. Yaptım

Sizce böyle bi sıkıntı virüs gibi bişey olabilirmi?

Yoksa endişelenmeme gerek yokmudur?

selocan787 selocan787 (107)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bunun Mega uygulaması ve download ettigin oyun ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bence sadece tesadüf olmuş. 

    Cüzdan uygulaması başka bir gelişme yüzünden bu bildirimi yapmış olmalı. Ayrıca bu hatalı ve yanlış bir bildirimde olabilir. 

    Telaşlanacak birsey yok. Telefonda antivirüs uygulamasını çalıştır. Eğer bir zararlı falan çıkarsa silersin yada önlemini alırsın. 

    Eğer antivirüs taramasında bir virüs vb bir zararlı çıkmazsa telefonunu gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edersin.

    Tarama sonucunda virüs veya bir zararlı/bir problem çıkarda silinemez yada problem giderilemezse bu defa telefonu sıfırlama (hard reset) yoluna gidilir, problem bu şekilde düzeltilmiş olur.

    Kolay gelsin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol