ekran ilk açıldığında siyah oluyor

0

merhaba, monster notebook'u açtığımda karşıma monster logosu çıkardı ama artık yerine böyle bir şey çıkıyor:

 

böyle bir şey işte. yukarda monster logosunun üst üste katlanmış şekilde görüyorum, yanlış görmüyorsam. ortası tamamen siyah ama fotoğrafta yansımadan öyle olmuş. alt kısımda ise beyaz bir şeyler var işte. böyle 2-3 saniye kalıyor, dediğim gibi normalde logo olurdu şimdi bu çıkıyor karşıma sonra normal halinde pc tekrar açılıyor.

 

sonrasında pc'yi 60hz den 120hz e çıkarayım dedim 120hz'e tıkladım sonra gene bu siyahımsa ekran karşıma çıktı yaklaşık 10 saniye sonra tamamen siyah oldu ve ekran geri geldi 60hz'e. sonra iş killendim bi de çözünürlüğü ayarlamak istedim 1920x1080'den 1600x900 yaptım daha doğrusu yapacaktım tıkladım ve gene bu ekran geldi sonra düzeldi ve 1920x1080'e döndü. durup dururken niye böyle bir şey olmaya başladı anlamadım. sürücüler güncel, onda bir sorun yok. bir tek intel uhd graphics'i güncellemiyorum onda oem kalkar falan diyordu, ben de güncellemedim işte neyse bu sorunu nasıl çözebilirim?

 

edit: bütün editleri silip yenisini eklemek istedim. sorun donanımsal değil, bundan eminim ama sorunun kaynağını bulamadım. internette derin bir araştırma sonrası geçici de olsa bir çözüm buldum o da Ctrl+Shift+WindowsKey+B tuşlarına basarsanız windows, ekran kartınızı resetliyor. mesela hitman 3'ü windowed'da açabiliyorken, fullscreen da açamıyordum. bu tuşlara basarak uygulayacağınız kombinasyon ile ekran düzeliyor ama bunu oyunu her açtığınızda yapmanız lazım bu yüzden geçiçi bir çözüm dedim. sorunu tamamen nasıl çözebilirim bilmiyorum yani bilgisayarı sıfırladım ve sürücüleri silip tekrar yükledim, hemde 3 kez (farklı versiyonlar). ona rağmen düzelmedi. ben açıkçası windows'dan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum çünkü dediğim gibi bilgisayarın açılış ekranında da böyle bozuk bir ekran çıkıyor.

gta5 gta5 (19)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Laptopun kendinden 120 Hz desteği var mı ki 120 Hz'e zorluyorsun? Bana donanımsal gibi geldi ama en iyi cevabı monster teknik servisi cevap verir belki laptopun yazılımında sıkıntı vardır.

    hydra hydra (3800)
    1 yıl önce cevaplandı

    • evet, 120hz desteği var. format atmayı düşünüyorum ben yazılımsaldır diye düşündüm. olmazsa servise vericem gta5 1 yıl önce
    • donanımda bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yani pc masada duruyor öyle ekran kartını zorlayacak bir şeyde açmadım yaklaşık 1 yıldır oyun oynamadığım için. gta5 1 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol