Ekran kartı çok mu ısınıyor?

0

Arkadaşlar ekran kartımın ısısı 70-80 aras, oyun oynarken 70-100 arası overclocklu 9400gt normal mi yoksa fazla mı?

muratg muratg (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Ekran kartınız çok fazla ısınıyor overlock olduğu içinde ısınmasının fazla olması normal fakat aşırı ısınma sonucu bilgisayarınız kapanabilir hatta ekran kartı yanabilir.Kasanızı açın ekran kartının fanı normal bir şekilde çalışıyormu bakın çalışıyorsa ekran kartının fanını iyice temizleyip deneyin.Ekran kartı ile fan arasında termal macun olması lazım var ise yenileyin.

    ardahd ardahd (631)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Performans ekran kartları için normal değerler 70/90 arası değişken dereceler.Donanımınızın periyodik bakımlarını yapın yüksek basınçlı hava vurdurun filtreler,kanallar,fan olukları temizliği ilave olarak bir fan daha takarsanız ısı değerlerinde düşüş tahliyede de rahatlama olur temizlik ve bakım şart havalarda ısınıyor artık kolay gelsin.

      forjest forjest (101)
      8 yıl önce cevaplandı

        0

        Oyun esnasında ekran kartı ısısının 70- 80 derece arasında gezinmesi çok normal. Çok serin çalışıyor diyemem. Fakat gayet normal bir ısı. Ancak O.C'lu aldığınız değerler normal değil. Karta zarar verir. Zaten 9400GT ekran kartına O.C yapmak mantıklı değil. O.C yapmanızı 9400GT için tavsiye etmem.

        Ben yine de O.C yapacağım diyorsanız termal macun değişimi ve fan temizliği sonrasında O.C yapıp gerekli stabilite testlerini yapabilirsiniz. Ekran kartınız en fazla 80 dereceyi görüyorsa standart bir şekilde kullanabilirsiniz.

        brsozl brsozl (1961)
        8 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol