Ekran kartı sıcaklığı maksimum kaç derece olmalı?

0

Ekran kartım oyun açık değilken 45-50 derecede çalışyor bu normal mi?

taha17 taha17 (91)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Ekran kartları CPU(işlemci) sıcaklarına oranla daha yüksek olur.Ekran kartlarında bu yüzden sıcaklık toleransı daha fazla olmalıdır.

    • Ekran kartının boşta sıcaklığı 30-50 Derece
    • Yük altında iken 50-80 Derece

    civarları normaldir.Şüphelenmeye gerek duyulmaz.Ekran kartlar maksimum 95-100 Derecelere kadar dayanabileceklerdir.Bu durumda ekran kartınızı 85-90 Derece gibi seviyelerin üstüne çıkartmamaya çalışın.Daha üst sıcaklıklarda ekran kartının zarar verecek riskler oluşmaya başlar.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Benim bazı oyunlarda 91-92 derece oluyor.Bir sorunu olur mu ? ahmetsamil 7 yıl önce
    • Sıcaklıklarınız yükseliyor ve 91-92 derecelerde sabit kalıyor, bu şekilde saatlerde oyun oynayabiliyorsanız sorun olma ihtimali az.Ekran kartı üreticileri maksimum 95-100 derecelerde sıcaklıklar yazabiliyorlar kart değerlerine.Yazdığınız sıcaklıkları nadir görüyorsanız sorun olmayacaktır.Ama istisnasız her oyunda ekran kartınız çok kolay şekilde 91-92 derece civarlarına çıkarsa o zaman önlem almanız gerekebilir.Önlem olarak da yapabileceğiniz 2 durum olabilir.İlki ekran kartınızı kasa içinden çıkartarak temizlemek (sanırım masaüstü kullanıyorsunuz) ve termal macunu yenilemek, ikincisi bilgisayar tarafında MSI Afterburner gibi programlar kullanarak ekran kartınızın fan hızınızı arttırmak. ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol