Ekran kartı sıcaklığı oyunlarda 80-90 arası sorun olur mu?

0

Ekran kartı sıcaklığım oyunlarda 80-90 arası acaba herhangi bir sorun olur mu? GTX 560 se V2 kullanıyorum güç beslemeli bir kart 340 w powersupply var.

192 bit 1.5 GB hocam 2 tane egsoz fanım var PC ye yada diğer ekipmanlara bir zararı olur mu? Kaç dereceye kadar normaldir ? Termal macun ve fan bakımını yeni yaptırdım...

leomatris leomatris (3)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ekran kartı işlemci ye göre genelde daha sıcak çalışır.Hele de ekran kartı eski nesilse bu sıcaklık genelde yüksek olur. Bende de zamanında 6950 ekran kartı vardı ve oyunlardaki ısı dediğiniz derecelere kadar çıkıyordu. Oyunlarda ekran kartı için (eski nesillerde) bu sıcaklıklar aslında normal kabul edilebilir. Ancak imkan varsa daha aşağıda çalıştırılması daha iyi olacaktır. Mesela bilgisayarınıza MSI afterburner gibi yazılımlarlar kurarak. Ekran kartı sıcaklığını kontrol edebilirsiniz. Örneğin ekran kartı sıcaklığını 80 C gibi değere geldiğinde fan hızını arttırır ve sıcaklığı belirli seviyede tutabilirsiniz. Fan hızı arttığından biraz ses çıkabilir ama uzun vadede ekran kartının ömrünü uzatacaktır.

    Düzenleme: Ayrıca bilgisayarınızın içini açarak ekran kartınızdaki toz ve termal macun yenilemesi de sıcaklığı düşürecektir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol