Ekran Kartı Sorunum

0

Ekran kartımın fanında sorun var ve sürekli garip sesler çıkartıyor fanı temizlediğimde tozların gitmesi ile ses artarak daha da garipleşiyor, cool whine olmasından kaynaklanan bir sorun sanırım bu yüzden yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum.

Mevcut ekran kartım NVIDA GT 630 şuan aynı ekran kartı mevcut olarak satılmadığından GT 730 olarak yeni bir ekran kartı olsam ne gibi sorunlar yaratır ve şuan kullandığım power sorun yaratırmı? Anakartla uyum sorunu yaşarmıyım bunları ne şekilde öğrenebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

ciddibiri ciddibiri (9)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Birçok ekran kartında Coil Whine sorunları olabiliyor.Aslında buna bir sorun demek yerine rahatsız edici ses demek daha doğru olabilir.Zira coil whine problemi size ses dışında farklı bir sorun yaşatmıyor.

    Coil Whine genelde ekran kartlarında fazla yüklenildiğinde oluşuyor.Ekran kartı zorlandığında tısss gibi bir ses çıkartıyor.Bu ses ekran kartı üzerindeki bobinlerden kaynaklanıyor.Günümüzde bu sorun ile karşılaşan pek çok kullanıcı var.Eğer bu ses sizi rahatsız etmiyorsa veya kasanız monitörünüzün hemen dibinde değilse bu sesten çok rahatsız olmayacaksınızdır.Bu şekilde kullanmanızda bir problem oluşmaz.

    Coil Whine sorunun bir çözümü yok malesef.Çünkü kartın yapısı gereği bu sesi duyuyorsunuz.

    Eğer ses dışında bir problem duymuyorsanız, ekran kartınızı GT 630 dan GT 730 a çıkartmak size beklediğiniz performans artışını getirmeyecektir.Ayrıca GT 630 ve GT 730 arasında çekilen elektrik gücü arasında fazla fark bulunmuyor.Bu açıdan varsayılan Güç kaynağınızın GT 730 uda çalıştırması büyük olasılık.

    NOT: GT 730 modelinin 64 Bit ve 128 Bit olmak üzere iki modeli var.128 Bit modeli daha performanslı çalışıyor.128-Bit model alındığı taktirde performans farkı bir miktar daha artar, ancak çekilen güç te artar.Bu sebeple Güç kaynağınızın 300+Watt olması tavsiye edilir.
     

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Anladım teşekkürler, fakat kasa tam monitörün yanında kulaklığım kısa olduğundan ön panele takmak zorunda kalıyorum ve gerçekten insanı çıldırtacak şekilde çıkıyor diyebilirim. Ekran kartına fazla yüklenilmiş derken neyi kastettiniz anlamadım? Sadece LoL oynayarak bu hale geldi benim şüphem tozlardandı. ciddibiri 7 yıl önce
    • @ciddibiri Sorun genelde ekran kartına yüklenildiğinde, yani ekran kartının gücünden faydalanılan işlemler yapıldığında örneğin oyun oynandığında sesler artabilir. Siz her ihtimale kasanızın içini açın ve sesin fandan mı yoksa ekran kartındaki bobinlerden mi kaynaklandığını kesin olarak belirleyin.Örneğin ekran kartı fanını elinizle tutun ve sesin kesilip kesilmediğine bakım kesilmiyorsa ses bobinlerden kaynaklanıyor dersiniz.Coil Whine sesinin malesef çözümü bulunmuyor.Kasanızı monitörden uzaklaştırmak gibi çözümler üretebilirsiniz ancak. ismailsarp 7 yıl önce
    • Dediğiniz gibi yaptım ve tüm ses kayboldu sadece kasanın kendi soğutucu fanı ve işlemci fanından ses geliyor onlarda yakındayken bile zor duyuluyor, bu durumda ne yapabilirim ekran kartımın fanında problem varmış. ciddibiri 7 yıl önce
    • Aslında bu daha iyi olmuş olabilir sizin için.Fan sesli ise değiştirmek yerine ilk olarak ekran kartı üzerinden sökün ve fanın göbeğine birkaç damla yağ damlatın.Ekran kartına takmadan önce fanı elektrik süpürgesi yardımı ile güzelce çevirip yağın iyice süzülmesini bekleyin.Yağ sesi azaltacaktır diye düşünüyorum.Diğer türlü fanı değiştirmekten başka çareniz olmayacaktır.Ona uygun Fan'ı da bilgisayar dükkanlarında bulursunuz ancak. @ciddibiri ismailsarp 7 yıl önce
    • Peki dediğinizi deniyecem yardımlarınız için teşekkürler. ciddibiri 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol