Ekran parlaklığı kendi kendine azalıp çoğalıyor sorunu

0

Laptop bilgisayarın ekran parlaklığı kendi kendine azalıyor ve çoğalıyor. Herhangi bir ayara değiştirmediğim halde bazen ekran kararıyor, bazen de kendiliğinden parlaklığı artıyor.

Ekran parlaklığı kendi kendine azalıp çoğalıyor sorununun çözümü nedir?

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ekran parlaklığı kendi kendine azalıp çoğalıyor sorununun çözümü nedir?

    Bazı laptop, dizüstü bilgisayarlar otomatik parlaklık kontrolü denen bir özelliğe sahiptir. Bu özellik ortam ışığına göre devreye girer. Yani ortam karanlıksa bilgisayardaki sensörler devreye girer ve otomatik olarak parlaklığı azaltırlar.  Eğer ortam çok aydınlık ise o zaman bu sensörler yine devreye girer ve ekranı daha rahat görmenizi sağlayacak şekilde parlaklığı arttırırlar.

    Ekran parlaklığının kendi kendine azalıp çoğalması aslında bir sorun değil sadece varsayılan olarak açık gelen bir ayardır.  Örneğin samsung notebooklarda bu Samsung Settings uygulaması altında ekran bölümündeki "Ortam ışığına göre otomatik parlaklık kontrolünü kullanın" seçeneği ile açılır veya kapanır. 

    Yine örneğin Sony dizüstü bilgisayarlarda Vaio Settings uygulamasında  Display > Automatic brightness settings altından otomatik ekran parlaklığı ayarı kapatılabilir.

    Yine farklı markalarda Hizmetler altında Sensor monitoring service ekran parlaklığını kontrol eden bir hizmettir.

    Farklı marka ve model laptoplarda yüklü olan üreticiye ait program üzerinden bu ayar kapatılabilir.

    Ekran parlaklığı kendi kendine azalıp çoğalıyor sorunu yukarıda da belirttiğim gibi bir sorun değildir. Markaya uygun ayar uygulaması üzerinden bu özellik kapatılabilir.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

    • @murat laptopunuzdaki denetim masasına girin oradan program ekle kaldırı bulun ve tıklayın acılan sayfadaki program listesinde hotkey diye bir program varmı bakın varsa onu kaldırın sorun çözülecektir efsaneemrahylz 7 yıl önce
    • @efsaneemrahylz sağol önerin için, ben zaten bir sorun için çözüm paylaştım :) murat 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol