Ekrana neden görüntü gelmez

0

Ekran kartım kısa devre yapınca, gidip yeni bir ekran kartı aldım. Rtx 3060 Ti (Asus Tuf) ... Bağlantıları doğru yaptığımdan eminim ... Kart sıfır daha kutusundan yeni çıktı, anakartın slotunda problem olmuş olabilir mi alttaki slotu da denedim sonuç aynı ... Bağlantı kablolarını degistirdim kablolarda sorun yok, sadece bilgisayarda eski ekran kartının sürücüsü yüklüydü ama ilk açılışta bunun problem olmaması lazım diye biliyorum (?) ... Monitörde display seçili, display porttan bağlıyorum sonuç aynı ekran sanki hiç bağlanmamış gibi ama bu arada kasa çalışıyor herhangi bir problem görünmüyor ... Hdmi dan da denedim yine ekranda görüntü yok ... Ddu ile eski kartın sürücüsünü kaldırdım şimdi tekrar ekran kartın display bağlantısına geçip öyle bir deneyeceğim ... Geriye bios güncellemesi kaldı artık ... Bu konu hakkında yardımcı olabilecek var mı, atladığım basit birseyden de kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum ...  Not; yukarıdaki işlemleri onboard üzerinden yapıyorum... 

ongun ongun (90)
1 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yanlış anlamadıysam Onboard ekran kartı ile bilgisayar çalışıyor fakat yeni aldığın harici ekran kartından görüntü alamıyorsun. 

    Bu durumda tek şüpheli anakartın üzerindeki slotlar gibi görünüyor. Eski ekran kartı sürücüsünün yüklü olması bir sorun çıkartmaz. 

    Normal koşullarda sen ekran kartını slota taktıysan, monitör kablosunu ekran kartına bağladıysan bilgisayarı açar açmaz görüntünün gelmesi gerekir.

    Onboard ekran kartını monitöre bağla. Bilgisayarı aç. Daha sonra Bilgisayar aygıt yöneticisine git.  (Önce  Windows ve R tuşlarına bas. Açılan çalıştır penceresine  devmgmt.msc yaz ve enter tuşuna bas)

    Sonra Görüntü Bağdaştırıcıları bölümüne git ve burada yeni aldığın ekran kartını bilgisayar tanıyor mu kontrol et.

    Eğer burada yeni eklenmiş bir ekran kartı yoksa (Standart VGA gibi bir ad da olabilir) o zaman anakartın slotları hasar görmüş demektir. 

    murat murat (12492)
    1 yıl önce cevaplandı

      0

      Ddu ile eski sürücüyü sildim ve display port girişini tekrar ekran kartına takıp bilgisyarı tekrar açtığımda görüntü geldi ...

      ongun ongun (90)
      1 yıl önce cevaplandı

      • Şimdi burada kritik soru şu: Windows açılırken kablo harici ekran kartına takılı durumdayken ekrana görüntü geliyor mu? Mesela BIOS bölümün girildiğinde ekranda görüntü var mı? Bunu test etmiş miydin? Bu önemli çünkü BIOS ekranında Windows'a ait bir sürücü kullanılmaz. Dolayısı ile Windowstaki bir sorun ekran kartını engellemez. BIOS bölümünde görüntü alınmıyorsa kablo, slot, ekran kartı gibi bir şey de sorun vardır. Kart slota oturmamıştır vs. Sende DDU ile kaldırdıktan sonra görüntü geldiyse ekran kartı sürücünden dolayı görüntünün gelmediği anlaşılıyor. murat 1 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol