Ekşisözlük nasıl bu kadar özgür olabiliyor ?

0

Şunu merak ediyorum .Severek takip ettigimiz Ekşisözlükte yazarlar bazen siyasi ya da o tarz önemli kişilere hakarete varan şeyler yazıyorlar. Yani burasi hiç mi denetlenmiyor ? Ya da buranın diğer yerlerden farkı nedir ?Yazabildiklerinin hiç mi sınırı yok ?

jackrudolphgs jackrudolphgs (59)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Ekşisözlük o kadar da özgür değil. Burada yorum yapan pek çok arkadaş - özellikle de siyasi konularda - ileri noktalarda yorum yapıyorlarsa tamamın yakını VPN gibi bağlantılar üzerinden anonim olarak yazıyorlar. 

    Ekşisözlük  yönetimine yasal olarak talepte bulunulduğu takdirde, ekşisözlükte kayıtlı tüm bilgiler, kayıt sırasında bırakılan bilgiler ve IP adresi gibi bağlantıyı tanımlayan bilgiler yasal mercilerle paylaşılıyor.

    "ekşi, ekşi teknoloji ve bilişim anonim şirketi’ne(ekşi teknoloji) ait olup, 5651 sayılı kanun çerçevesinde yer sağlayıcı sıfatı’yla hizmet vermektedir. ekşi sözlük'te yazarlar tarafından oluşturulan içerikler herhangi bir ön incelemeye tabi olmaksızın ve doğrudan yazarlar tarafından yayına alınmaktadır. tarafımıza başvurulmadığı müddetçe, yayınlanan içeriğin hukuka uygunluğunu denetleme yükümlülüğümüz bulunmamaktadır. ancak, ekşi sözlük yer sağladığı içeriğin hukuka uygunluğunu sağlamaya özen göstermekte, bu nedenle yapılan her başvuruyu dikkatle değerlendirmektedir" yazar ekisözlük kullanım koşullarında. Yani bir şikayet gelirse bendeki bilgileri tamamen paylaşırım diyor kısaca.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol