Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) kayıtlı bir web sitesi güvenli mi demektir?

0

Bir alışveriş sitesinden alışveriş yapacağım. Fakat site çok yeni. Sitenin altında Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) kaydı var. Kontrol ettim gerçekten web sitesi Etbis'e kayıtlı. Şimdi ben bu sitedem güvenle alışveriş yapabilir miyim demektir?

Anonim Anonim (156)
10 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bir alışveriş sitesinin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) kaydının olması o site Güvenlidir anlamına gelmez.

    Herhangi bir dolandırıcı site de Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) sistemie kayıtlı olabilir. Bu yüzden ETBİS kendi başına bir güvenlidir anlamı taşımaz.

    eticaret.gov.tr de yazan bilgi şu şekildedir:

    "Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), e-ticaret yapan işletmelerin kayıt altında olması ve e-ticaret verilerinin sağlıklı bir şekilde takip edilmesi amacıyla kurulmuştur. Bu kapsamda, bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve internet sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin sadece mevzuat çerçevesinde gerekli yükümlülükleri yerine getirdiğini göstermektedir.

    Bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve internet sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin ve alışveriş web sitesinin güvenli olduğunu ve hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını/bulunmayacağını GARANTİ ETMEZ."

    alattin alattin (16984)
    10 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol